Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO wint verdiend van v.v. Sweel

3 maart 2024 20:00

Nick Wagenaar

Op de eerste zondag van maart mocht HODO onder leiding van scheidsrechter Karacaolan het opnemen tegen de nummer 4 van de competitie v.v. Sweel.

Beide ploegen hadden het in de beginfase erg lastig om in het spel te komen op het droge en hobbelige veld van Sweel.

Het hobbelige veld zorgde ook voor kleine foutjes van beide teams.

Maar de grootste fout kwam in de 6de minuut toen de keeper van Sweel de bal wou weg werken maar onder de bal door trapte. Sander Danes had dit te laat door en kon helaas geen gebruik maken van deze mogelijkheid.

Sweel was in de begin fase duidelijk de sterkere ploeg maar echte grote kansen kwamen er niet, tot in de 14de minuut, Mart Pastoor komt goed door vanuit het middenveld die het van een meter of 20 maar eens probeerde, het schot werd in eerste instantie nog knap gekeerd door de keeper maar de goed oplettende Sander Danes wist de bal toch binnen te koppen.

Na de 0-1 wist HODO beter in de wedstrijd te komen en hierdoor ook grotere kansen wist te creëren, waaronder een grote kans van Jorn Smit die een 1 op 1 met de keeper niet binnen wist te werken.

Maar in de 28ste minuut was het weer Sander Danes die door een prachtige lange bal van Jorny Otten de  0-2 binnen wist te schieten.

Na dit doelpunt is het vooral Sweel die een paar kansen weet te creëren en ook echt op jacht is naar de aansluitingstreffer. In de 38ste minuut krijgen ze hier dan ook de uitgelezen kans voor omdat Damian Strijker de rechts voor van Sweel nogal onbesuisd neer haalt in de 16 meter en wordt hiervoor bestraft met een penalty en een gele kaart. De spits van Sweel wist hier wel raad mee en schiet de bal hard in de rechter bovenhoek.

Met een 1-2 rust stand zoeken beide ploegen dan de kleedkamers op.

2de helft

In het begin van de 2de helft weten beide ploegen weinig kansen te creëren. In de 70ste minuut is het dan 1 van de aanvallers van Sweel die goed door zet maar de 1 op 1 word goed gepakt door de uitstekend keepende Jari Hooijer.

Ook de keeper van Sweel laat zich zien door met een prachtige redding een kopbal van Jorny Otten uit de kruising te pakken.

Sweel en HODO zijn de 2de helft erg aan elkaar gewaagd maar het is dan toch in de  79 minuut Sander Danes die met veel geluk de bal door de verdediging van Sweel weet te krijgen en deze aflegt op Wesley Annen die bal door de benen van de keeper het doel in weet te krijgen.

Na de 1-3 is het vooral Sweel dat nog probeert een doelpunt te maken maar dit lukt niet.

Dan na 90 minuten vind de scheidsrechter het welletjes en neemt HODO terecht de 3 punten mee naar Hollandscheveld.