Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO boekt dikverdiende overwinning op Schoonebeek.

27 november 2023 11:30

Kenny Neutel

Op sportpark ’t hoge bos stond vanmiddag de tussen de nummer 8 (HODO) en nummer 9 (Schoonebeek) op het programma. De winnaar van deze wedstrijd houdt aansluiting bij de middenmoot en loopt uit bij de onderste regionen.

9E5B9526.JPG

De 1ste 10 minuten was slap van HODO kant maar Schoonebeek  kwam niet tot grote kansen. HODO herpakte zich en domineerde het spel, dit resulteerde in verschillende grote kansen maar de bal wou er maar niet in. In de 23ste minuut zijn het de gasten die via Niek Huser op voorsprong komen. Hooijer wilde opbouwen maar speelde Huser in de voeten, Huser bedacht zich en schoot de 0-1 binnen. HODO laat zich niet van de wijs brengen en blijft het betere spel vertonen.

9E5B9472.JPG

Geheel tegen de verhouding is het Schoonebeek die op 0-2 komt. Een voorzet wordt op doel geschoten, Hooijer pareert hem, in de rebound is het Schoonebeek die op 0-2 komt.  Vlak voor rust doet HODO iets terug. Het is Sander Danes die in de 45ste min de stand op 1-2 brengt. Een goede voorzet van Chris Uiterwijk weet Danes te verwerken tot 1-2.  Hier blijft het niet bij, in de blessuretijd van de 1ste helft is het nogmaals Danes die het doel weet te vinden. Wederom is het Chris Uiterwijk die Danes weer weet te vinden met een geweldige voorzet en Danes knikt hem keurig binnen. 2-2

9E5B9485.JPG

Na de thee is het HODO die direct op jacht gaat naar de voorsprong. Naar 55min komt deze er ook. HODO zet druk op de verdediging van Schoonebeek. Deze weten de bal niet goed weg te werken. Mart Pastoor veroverde de bal, legt aan en schiet. Via de verdediging beland de bal achter keeper Martin Berens. Na de 3-2 is het Schoonebeek die de aanval opzoekt. Tot grote kansen weten ze te niet komen en weten mannen van Ed de punten op ’t hoge bos te houden.

9E5B9609.JPG

Na 90min vond de prima leidende scheidsrechter Lemmen het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Chris Uiterwijk
Volgende week mogen de mannen van Ed Laagland op bezoek bij hekkensluiter Dwingeloo. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark Hulsebosch.