Facebook Toestaan Niet toestaan

Dikverdiende overwinning voor HODO.

29 oktober 2023 17:45

sv HODO

Voor HODO stond deze middag de derby tegen Ruinen op het programma. De gasten uit Ruinen doen mee om de bovenste plaatsen in de 3e klasse C, terwijl HODO in de onderste regionen bivakkeert De thuisclub is de punten dus broodnodig terwijl Ruinen mee wil blijven strijden om het kampioenschap.

Op voorhand waren alle ingrediënten dus aanwezig om er een spannende en mooie pot van te maken. HODO begon goed aan de wedstrijd, was fel in de duels en was voetballend beter dan de tegenstander, maar de kleine kansjes die er kwamen resulteerden niet echt in groot gevaar voor Ruinen doelman van Belkum. Zoals zo vaak in dit seizoen betekende de eerste de beste aanval van de tegenpartij een tegengoal voor HODO.

Via een goede actie aan de linkerkant van Sander ter Heer was het Jurjen de Jonge die de rebound in het HODO doel schoot. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want amper 2 minuten na de openingsgoal kapte Sander Danes keurig zijn tegenstander uit en schoot hij beheerst de gelijkmaker tegen de touwen.  De 1-1 bleef ook de ruststand en na de rust was er maar 1 ploeg die recht had op de overwinning en dat was HODO. De voorsprong kwam er ook en het was wederom Sander Danes die doelman van Belkum verschalkte.

Daarna kreeg HODO nog diverse kansen, maar het duurde tot de 78e minuut totdat de wedstrijd in het slot werd gegooid door HODO. Chris Uiterwijk kwam prima voor zijn man en kopte de bal in het doel na een goede voorzet van Mart Pastoor. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Bergstra de wedstrijd af en zo kon HODO dikverdiend 3 punten  bijschrijven.

Aanstaande zondag staat de volgende derby op het programma, want dan neemt HODO het op tegen Pesse. De wedstrijd op het sportpark de Marke begint op zondag 5 november om 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!