Facebook Toestaan Niet toestaan

Slordig HODO verliest van Sweel

8 oktober 2023 17:00

Kenny Neutel

Onder prachtige omstandigheden stond vanmiddag de wedstrijd HODO-Sweel op het programma. Om 14:00 floot scheidsrechter Abdoel Mansouri voor het begin van de wedstrijd.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de gasten uit Zweelo. In de 10de min neemt Keeper Jari Hooijer te gehaast de keeperbal. Hij speelt de bal in de voeten van Sweel. Sweel weet hier niet van te profiteren en HODO ontsnapt aan een achterstand. HODO is de ploeg met het meeste balbezit. Sweel loert op de counter. Doordat HODO slordig aan de bal kan Sweel dit spel ook goed uitspelen en komen er een aantal keren razend snel uit. In de 18de min is het Boy Schonewille met een prima actie op de achterlijn, maar zijn schot gaat voorlangs. Het lukt HODO maar niet om echt gevaarlijk te worden voor de goal van Sweel. 10 minuten voor de rust is het Sweel die gevaarlijk word. Wouter van Veen weet Ruud Nijman via een voorzet te bereiken. Nijman schiet in 1 keer maar mist op een haar na. 3 minuten later is het dan wel raak voor Sweel. Wederom een voorzet van Wouter van Veen en ditmaal is het Jort Jalving die de 0-1 binnenschiet.
Na de rust is het HODO die gelijk de aanval opzoekt Bram Folkers wordt ingespeeld maar die krijgt de bal niet bij Boy Schonewille. Sweel krijgt een vrije trap op de achterlijn, deze wordt strak voor gegeven en op de paal gekopt. HODO krijgt in de 66ste minuut een vrije trap mee, Mart Pastoor geeft de bal voor, Jorny komt net te kort om de bal in te kunnen koppen. Veel meer als deze kleine kansjes weet HODO niet te creëren. Sweel staat verdedigend goed en HODO komt er niet door. Sweel weet ook een aantal kleine kansjes te creëren maar het lukt de gasten niet om de voorsprong te vergroten. In de 83ste minuut is het John Boer die op doel schiet, zijn schot verdwijnt naast het doel, de keeper hervat snel het spel. Sweel zet een prima aanval op en Jort Jalving kan alleen op Jari Hooijer af. Jari komt goed uit, en weet de aanval af te slaan. In blessuretijd had HODO nog recht op een strafschop,  Jeffrey Benjamins wordt onderuit gehaald in het strafschop gebiedt maar scheidsrechter Mansouri wuift het weg. De wedstrijd eindigt in 0-1 voor Sweel.

Zondag 15 oktober staat voor HODO de uitwedstrijd tegen SVV’04 op het programma. Om 14:00 wordt er afgetrapt op sportpark de Kampen

Opstelling HODO: Jari Hooijer, Damian Strijker, Jorny Otten, Bryan Snippe, Patrick Metselaar/70min Chris Uiterwijk, Ricardo Benjamins/65 min John Boer, Wesley Annen, Jorn Smit, Mart Pastoor, Boy Schonewille/80min Jeffrey Benjamins en Bram Folkers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!