Facebook Toestaan Niet toestaan

Goede start voor HODO

25 september 2023 18:00

Harold Zwiers

De eerste klap is een daalder waard, met deze insteek begon HODO aan de eerste competitie wedstrijd in de zondag 3e klasse C. Tegenstander Wacker werd in de eerste helft flink onder druk gezet door de mannen van trainer Ed Laagland.

De kansen werden echter niet door HODO benut en een aloude voetbalwijsheid gaat dan in werking treden. De eerste de beste mogelijkheid van Wacker betekende direct een achterstand voor HODO. Het was Edwin Dekker die een afvallende bal kiezelhard in het HODO doel schoot.

EI5A7388.JPG

De 0-1 achterstand was voor HODO het sein om op jacht te gaan naar de gelijkmakeren toen de ijverige Mart Pastoor in het strafschopgebied onderuit werd gehaald door Wacker verdediger Koen Dekker wees de uitstekend leidende scheidsrechter Dijkstra resoluut naar de stip. Jorn Smit nam plaats achter de bal en hij blijkt net als broertje Milan Smit bij Cambuur een zekerheidje bij het verzilveren van strafschoppen.

EI5A7326.JPG

Met de 1-1 stand werd de rust bereikt en na rust ging HODO op jacht naar de voorsprong. De voorsprong kwam in de 55e minuut tot stand, Jorn Smit nam de bal prima aan en legde deze terug op Mart Pastoor en hij schoot de bal hard achter Wacker doelman Holsteijn. Wie dacht dat HODO de wedstrijd in het slot zou gooien, die kwam bedrogen uit, want HODO liet Wacker weer in de wedstrijd komen door slordig balverlies en onnauwkeurige passes.

EI5A7379.JPG

Zo bleef het tot de laatste minuten spannend op sportpark ’t Hoge Bos. Maar gelukkig voor HODO scoorde Wacker geen doelpunt zodat de drie punten in Hollandscheveld bleven.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!