HODO kan zich voorbereiden op kampioenswedstrijd na overwinning op v.v. Sweel.

13 mei 2022 12:00

HODO

Na een vrije zondag moesten de mannen van Eric Prins zich na anderhalve week na de verliespartij
opmaken voor het duel tegen vv Sweel. Het team uit Zweeloo bezet momenteel de elfde plaats.
HODO kan deze donderdagavond belangrijke zaken doen richting een eventueel kampioenschap. De
wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Abdul Mansouri uit Vollenhove.

De eerste vijf minuten van het duel is het met name Sweel wat het spel bepaald en keeper Pol moest
na drie minuten spelen al in actie komen. Na deze periode kwam HODO beter in het spel en waren zij
degenen die de kansen kregen. Zo was er een perfecte voorzet van Timmerman en deze werd maar
net gemist door Dekker. Ook een goede kopbal van Jorny Otten kon zijn weg niet vinden achter
doelman Sikken van Sweel. Het is uiteindelijk in de 29 ste minuut Patrick Timmerman die de bal vanuit
de lucht in een keer in de touwen schiet en de stand op 1-0 brengt. Na de openingsgoal begint HODO
optimistischer te spelen tot aan de rust.

Na de rust kan HODO het spel lastiger beheersen en krijgt Sweel diverse kansen. De stand veranderd
daarentegen niet. De wedstrijd komt dan ook niet in het niveau van voor de rust maar de mannen uit
Hollandscheveld houden stand. In de laatste minuut van de officiële speeltijd had misschien de
gelijkmaker moeten vallen maar dit was niet het geval. Mede dankzij een paar uitstekende reddingen
van Keeper Pol kan HODO zich voorbereiden op de kampioenswedstrijd tegen Dwingeloo. Met het
verlies van Oldeholtpade tegen Steenwijker Boys is de titel voor s.v. HODO nu echt in zicht.
Aanstaande zondag is het zover om 14:00 op het sportpark in Dwingeloo!

Man of the match: Marcel Pol