Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO wint van Olyphia

27 september 2021 13:15

Manuel

Op een zonovergoten Sportpark Het Hoge Bos begon vandaag voor HODO de competitie tegen sv Olyphia uit Noordwolde. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Lubberts. Na een prima voorbereiding was iedereen die HODO een warm hart toe draagt zeer optimistisch over de eerste wedstrijd. De verassing voor aanvang van de wedstrijd kwam van trainer Eric Prins. De jonge Justin Blokzijl, één van de meest veelbelovende spelers van dit seizoen, was als wisselspeler op de bank had gezet. Trainer Prins kwam met een 3 4 3 opstelling.

De wedstrijd begon een beetje aftastend van beide kanten. Al na 3 minuten was er een grote kans voor de gasten, een afstandsschot werd nog goed gekeerd door keeper Marcel Pol maar hij had de bal niet klemvast waardoor de Olyphia spits vanaf de 5 meter lijn een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de 0-1 maar hij schoot ver over. In de 12de min was het dan aan HODO een snelle ingooi van Djustin Snippe op Patrick Timmerman die uitstekend voorgaf op Ricardo Benjamins die de 1-0 goed binnen tikte. In de 25ste minuut de  volgende grote kans voor HODO  een mooie steekpaas van de goed spelende Jorn Smit op Patrick Timmerman die de bal op miraculeuze wijze naast weet te krijgen.

Er leek weinig aan de hand tot minuut 32 een corner van de gasten. Of het een corner was leek discutabel,  het had alle schijn van een achterbal. Bij de corner geeft Jorn Smit bij zijn directe tegenstander een druk in de rug en legde de scheidsrechter  op de stip voor Olyphia. De penalty kwam via binnenkant paal in het netje waardoor de stand op 1-1 kwam. In de 36 min komt Djustin Snippe goed door en wordt gevloerd door de keeper en raakt daardoor ook de keeper. Een strafschop voor HODO wordt op dat moment toegekend door de scheidsrechter. Er volgt een lange blessure behandeling en vervolgens besluit de scheidsrechter de strafschop niet toe te kennen aan HODO maar een vrije trap te geven aan Olyphia. Een hoogst merkwaardige beslissing. Met 1-1 op het scorebord wordt er gerust.

De 2de helft begint zoals de 1ste eindigde HODO op jacht naar meer. De 50ste min is daar een grote kans voor Martijn Dekker die op de keeper stuit, paar minuten later was daar alweer de volgende kans van HODO een goede crosspas van Jeffrey van Veen op de sterk spelende Stefan Kikkert maar die stuit ook op de keeper van de gasten. Opvallend moment in de 60e minuut was de tweede gele kaart voor een  middenvelder van Olyphia die het veld moest verlaten, dit bleek het kantel punt in de wedstrijd. Vanaf dat moment was HODO de bovenliggende partij. HODO werd sterker en sterker en creëerde menig kans. Achterin was het een makkie voor de 3 mans verdediging Marc Boertien, Jeffrey  van Veen en de zeer goed spelende Damian Strijker. In de 72 min was dan eindelijk loon naar werken voor HODO een corner van Jorn Smit die knap door Ricardo Benjamins werd binnen gekopt 2-1. HODO drukt door en 3 minuten later was het weer raak, dit keer een vrije bal van Jorn Smit die ziet dat de bal nog maar net wordt gekeerd door de keeper maar daar was Jorny Otten als de kippen bij en tikt de 3-1 binnen. In de 78 min komt dan eindelijk Justin Blokzijl erin als extra man op het middenveld voor Patrick Timmerman. De wedstrijd wordt daarna vakkundig uitgespeeld door HODO. Na 92 minuten besluit scheidsrechter  Lubberts af te fluiten voor de wedstrijd met een keurige 3-1 op het scorebord.

HODO begint goed aan de competitie met 3 punten. Een enerverende voetbalmiddag met teveel gele kaarten voor beide partijen. Volgende week speelt HODO uit naar Steenwijkerwold om daar tegen de plaatselijke voetbalvereniging te spelen. Aanvang 14.00 uur

Man van de wedstrijd : Ricardo Benjamins

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!