Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO boekt zwaarbevochten zege op Protos

2 september 2017 22:15

Harold Zwiers

De eerste bekerwedstrijd voor HODO stond afgelopen zaterdagavond op het programma, tegenstander was Protos uit Steenwijksmoer. Geen onbekende tegenstander voor de ploeg uit Hollandscheveld.

De wedstrijd in Steenwijksmoer begon goed voor de jonge ploeg van trainer André Blom. HODO liet de bal goed rond gaan, de spelers vonden elkaar makkelijk en de eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor HODO. Toch kon ook Protos via de linkerkant regelmatig gevaarlijk worden, de middenvelders kwamen regelmatig gevaarlijk door maar toch echt grote kansen leidde dit niet. HODO werd gevaarlijk via de snelle en behendige linkerspits Stefan Kikkert, de constante dreiging die van de spits uit ging zorgde voor problemen in de defensie van Protos. Gaandeweg de eerste helft nam HODO het heft wat meer in handen en in de 33e  minuut was het raak. Timon Smeding ging op avontuur aan de linkerzijde van het veld, hij speelde de bal richting Glen Kelly en in de draai passeerde Kelly Protos keeper Bakker. De 0-1 stond op het scorebord en net voor rust had HODO de score moeten verdubbelen. Het was Stefan Kikkert die na een goede actie oog in oog met keeper Bakker kwam te staan, het schot van Kikkert was echter te zacht waardoor deze kans verloren ging. In de tegenstoot kreeg oud HODO spits, Michel Overweg nog een goede kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Hij werd op maat bediend door Robin Soppe, maar Overweg slaagde er niet in om HODO keeper Marcel Pol te passeren. Dezelfde Pol speelde even later weer een hoofdrol toen hij een hoge bal verkeerde inschatte en er finaal onderdoor ging. Michel Overweg schoot de bal richting het HODO doel, maar met een uiterste krachtinspanning hield doelman Pol zijn doel schoon. Na rust kantelde het beeld van de wedstrijd, Protos ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en de beste kansen waren voor de ploeg uit Steenwijksmoer. De vele kansen leverde echter geen doelpunt op en met veel kunst en vliegwerk hield HODO de tegenstander van scoren af. HODO had moeite om de bal in de ploeg te houden en vergat te voetballen, toch had HODO in de slotfase nog op 0-2 kunnen komen door een kans van Timon Smeding. Zijn schot trof echter geen doel. Toen het eindsignaal klonk koesterde HODO de 3 punten en boekte het dus een zwaarbevochten zege in een wedstrijd die uit het gezicht van HODO bestond uit een goede eerste helft en een matige tweede helft. Als HODO voort kan borduren op de eerste helft dan kan het met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien. De volgende bekerwedstrijd voor HODO is op zondag 10 september, dan speelt de ploeg thuis tegen Wacker. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark het Hoge Bos is 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!