Facebook Toestaan Niet toestaan

Moeizame, maar verdiende winst voor HODO tegen Alteveer.

1 september 2019 19:30

Harold Zwiers

Voor HODO stond de eerste officiële wedstrijd op het programma, in de bekercompetitie moesten de mannen van trainer André Blom het opnemen tegen zondag 5e klasser Alteveer. HODO is dit jaar ingedeeld in een poule met Schoonebeek, SVBC en Alteveer en HODO is het aan de stand verplicht om een ronde verder te komen in deze poule. Met 1 uitwedstrijd en 2 thuiswedstrijden voor de boeg leken voorafgaand aan deze wedstrijd de voortekenen gunstig. De reis ging zondag dus richting het Groningse land,

Alteveer eindigde vorige seizoen als tweede in de 5e klasse A en de nacompetitie was net een brug te ver voor de Groningers, waardoor de gewenste promotie naar de 4e klasse uitbleef. HODO deed het heel wat beter, want door het kampioenschap komt de ploeg nu uit in de 3e klasse. Op papier zou HODO dus een plichtmatige zege moeten kunnen behalen, maar zoals een ieder weet, in het voetbal is van alles mogelijk. Trainer Blom had vooral in aanvallend opzicht problemen omdat de meeste spitsen in de lappenmand zitten. Desalniettemin werd om klokslag 14.00 uur door scheidsrechter Bos het startsein gegeven voor deze wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd had HODO het betere van het spel en de beste kansen, maar het ontbrak HODO deze middag aan een killer die de kansen af kon maken. HODO kwam zelfs in de 25e minuut op een achterstand door een onzuivere pass in de HODO verdediging. Alteveer liet zich deze kans niet ontnemen en zo stond het 1-0 voor de thuisploeg. De achterstand duurde slechts 2 minuten, Dennis van Veen verschalkte met een prachtige lob keeper Richard de Wijk en zo stond het na 27 minuten weer gelijk. Het duurde tot de 60e minuut voordat HODO eindelijk afstand kon nemen van de hardwerkende en strijdende Groningers. Jeffrey van Veen kreeg op links de ruimte om door te breken, omspeelde de Alteveer verdediging en kon toen Ferrie Fieten in stelling brengen die beheerst de 1-2 achter Alteveer keeper de Wijk schoot. Zo werd Fieten matchwinner en kon HODO in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019-2020 de punten meenemen naar Hollandscheveld.

Aanstaande zondag 8 september speelt HODO de volgende bekerwedstrijd, tegenstander op sportpark ’t Hoge Bos te Hollandscheveld is dan Schoonebeek, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!