Facebook Toestaan Niet toestaan

Laatste verslagen Prent Dorpentoernooi

20 augustus 2017 16:45

Diverse auteurs Foto's Marcel Uiterwijk

Hieronder de laatste drie verslagen over een zeer geslaagd Prent Dorpen toernooi.
De foto's van dit toernooi kunt u vinden in ons fotoalbum onder "interactief".

SCN wint thuis van Tiendeveen

Verslag: Klaas Veldhuis

Foto`s: Marcel Uiterwijk

Op het eigen sportpark in Nieuwlande mocht SCN enigzins proberen de spreekwoordelijke eer te redden. Het deed in deze partij wat er van hen verwacht werd en zodoende eindigde het team van trainer Roel Smand op een zevende plaats. Tiendeveen, met leidsman Michel van Essen op de bank, moest hierdoor genoegen nemen met een achtste plaats.

Al in de 11e minuut deed SCN van zich spreken. Jeffrey Marsissen scoorde op een sublieme manier de eerste goal voor SCN. Voetballend waren de mannen in het geel-zwart tot dan ook behoorlijk beter dan de opponent Tiendeveen. Het kreeg na deze vroege treffer nog enkele riante mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.

De ongeschreven wet liet echter ook vandaag zichzelf weer gelden en het was dan ook in de 16e minuut al weer gelijk. Tiendeveen kreeg uit de eerste de beste kans dan ook loon naar werken. Justin Lunenborg liet voor zijn team dan ook vreugdevol de 1-1 aantekenen.

In het verloop van deze eerste helft liet SCN af en toe toch wel zien dat het van goede wil was. Het wilde het eigen publiek dan ook een prettige wedstrijd bieden, iets wat Tiendeveen met werkend voetbal probeerde te verstoren. Het hield dit dan ook bijna de gehele eerste helft vol. Bijna, want SCN zocht de kleedkamer op met een 1-2 voorsprong. Stefan Bruinsma werd vlak voor het rust-signaal de diepte in gestuurd en de uitkomende goalie van Tendeveen werd met een prachtige stiftbal verschalkt. Zodoende smaakte de thee voor SCN waarschijnlijk net iets zoeter dan voor Tiendeveen.

Nieuwlande kwam dan ook gedreven de kleedruimte uit en liet deze gedrevenheid gelijk spreken op het veld. Ferdy Tolman maakt al snel de 1-3 en zo ging het publiek zich opmaken voor een monster zege. Juist die verwachting was het welke ook het team van SCN de das om deed. Voetballend werd het allemaal iets minder en ook Tiendeveen leek niet echt van plan om volop te strijden voor een hogere eindpositie dan de laatse.

De vermoeidheid sloeg overigens bij beide teams ook toe en zo blijkt toch ook dat het om een voorbereiding gaat. Spelers die bij wijze van spreken vanuit het vakantie vliegtuig rechtstreeks op het veld stappen en een dag later de koffers nog moeten afhalen. Het kwam het spelbeeld niet echt ten goede, maar SCN liet toch zien dat het de voorsprong wilde behouden. Stefan Bruinsma bracht in de  85e minuut de eindstand van 1-4 nog op hetscorebord en zo werden de plaatsen zeven en acht ingenomen door respectievelijk SCN en Tiendeveen. Het toernooi zit er op en beide trainers kunnen de balans opmaken voor de komende competitie.

Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande

Verslag: Robert Seinen

De wedstrijd  om de vijfde en zesde plaats van het Prent dorpentoernooi is de El Classico van Hollandscheveld. Een wedstrijd tussen Hodo en Hollandscheveld.

De eindrankschikking mag dan niet bepaalt de reden zijn, maar de de onderlinge “strijd” was gezond aanwezig. Hodo begon aanvallend wat leide tot een goede kans voor Ricardo Benjamins.
In de 19e minuut was het Wesley Annen die met en schitterende vrije bal de score opende. Zo was de wedstrijd al snel open en kon Hollandscheveld al vroeg op jacht naar een gelijkmaker. Na wat mogelijkheden heen en weer sloeg eventjes de vlam in de pan nadat Robin Bijl namens Hollandscheveld een vervelende overtreding maakte op Peter Veld van HODO. Het brandje werd snel geblust door de prima leidende scheidsrechter Schulte.Hollandscheveld kreeg daarna een prima kans uit een corner van Bryan Okken. Helaas moest men de verdiende gelijkmaker nog even uitstellen. Hollandscheveld schakelde fysiek een tandje bij. HODO kwam goed weg toen Robin Bijl een niet te missen kans torpedeerde tot een giga misser. Wesley Annen volgde een minuut later dit voorbeeld.

De tweede helft was nog maar net gestart toen de eerder genoemde Robin Bijl de 1-1 liet aantekenen. Na een razend snelle aanval vanaf de rechterkant was HODO even de weg kwijt en zorgde Bijl terecht voor de gelijke stand.
De prestige-strijd kon weer beginnen voor beide teams en het was voor de grote groep supporters dan ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd om te volgen.

Julian Pol maakte een stevige overtreding op Michel Mol wat hem op terechte een gele kaart kwam te staan. Hierbij blesseerde hij zichzelf dusdanig dat hij ongedwongen moetst wisselen.
In de 53e minuut kwam Hollandscheveld dan toch op een verdiende voorsprong Na een snelle uitval maakte Rob van Eck de 2-1. HODo ging, ondanks de tweede tegenstreffer, beter voetballen wat resulteerde in een licht overwicht. Hierbij kwam het overigens niet echt tot grote kansen. Hollandscheveld ontspon zich tot een counterploeg en zorgde er voor dat HODO niet met man en macht kon aanvallen. Op het moment dat dit wel gebeurde, sloeg Hollandshceveld genadeloos toe. Het was opnieuw Rob van Eck die HODO de das om deed. Hij scoorde op een prachtige wijze de 3-1. Hodo probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar het kwam niet verder dan een paar afstandsschoten en vrije trappen. Na deze onderlinge strijd mag Hollandscheveld zich terecht de winnaar noemen en eidingd het tijdens het Prent Dorpentoernooi op de vijfde positie. HODO neemt hierdoor de zesde plaats in de ranglijst in en zo kunnen beide teams zich opmaken voor de competitie.

Noordscheschut wint overtuigend van Pesse

Verslag: Ryan Prins

Zaterdag 19 augustus heeft Noordscheschut, op een goed gevuld sportpark te Nieuwlande, afgetekend gewonnen van Pesse, uitkomend in de 4e Klasse E. Zodoende behaalde de equipe van André Mulder de derde plaats op de tweede editie van het Prent Dorpentoernooi. Pesse werd op alle fronten overklast. En het was dat er tal van kansen gemist werden door Noordscheschut, anders was de score nog veel hoger uitgevallen.

Alleen al in de eerste twintig minuten werden er vijf dotten van kansen gemist. Met name Arend Schonewille was meerdere malen dicht bij de openingstreffer, maar Schonewille wist het net keer op keer niet te vinden. In de de 26e minuut was Pesse aan de overzijde ook dicht bij een treffer, maar vanuit een corner werd de onderkant van de lat geraakt en de rebound was een prooi voor sluitpost Jeffrey Koster. Hierna waren de mogelijkheden weer voor Noordscheschut, maar ook Jos Kroezen en Rijnald Vos wisten niet te scoren. In de 35e minuut was het dan toch raak. Kroezen werd de diepte ingestuurd en tekende beheerst de 1–0 aan. Op slag van rust viel ook de 2–0. Een prima actie van de goed spelende Geronimo Maulany stelde opnieuw Kroezen in staat om te scoren.

Het eerste kwartier naar de tweede helft bleef Noordscheschut de bovenliggende partij, maar de score werd nog niet verder uitgebreid. Nadat de Schutters eerst nog de lat hadden geraakt, werd het enkele minuten later 3 – 0 door Rijnald Vos. Opnieuw was het Kroezen die de diepte in werd gestuurd. Hij legde het leer af op de mee-opgestormde Vos, die op zijn beurt het net vond.

Hierna regen de kansen zich aaneen voor Noordscheschut. En door een treffer van de ingevallen Kevin Koster (4-0), die met een knappe kopbal de keeper verschalkte, een benutte strafschop van Jos Kroezen (5-0), nadat Vos onreglementair werd gevloerd en een treffer van opnieuw Rijnald Vos, bracht Noordscheschut de 6–0 eindstand op het scorebord.

Noordscheschut heeft de derde plaats gehaald op het Prent-dorpen-toernooi. Vooraf niet het gewenste resultaat, maar het nieuwe voetbalseizoen is in ieder geval weer ingeluid.

Zie ook de foto's in ons fotoalbum! Klik op deze link om er heen te gaan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!