Collectieve offday HODO word keihard afgestraft door goed spelend Pesse.

18 augustus 2019 16:30

Stefan Poel

17 augustus was het weer zover, de finaledag van het Prent Dorpentoernooi.
Dit jaar was vv Hollandscheveld de gastheer. De wedstrijd tussen HODO en Pesse was de wedstrijd voor plek 7 van het toernooi. Beide ploegen zijn geen onbekenden van elkaar en zijn elkaar vorig jaar ook tegen gekomen in de 4e klasse. Deze competitie werd door HODO als kampioen afgesloten.
Maar ook Pesse promoveerde via de nacompetitie en komt evenals HODO aankomend seizoen uit in de 3e klasse. Helaas zullen beide ploegen elkaar dit seizoen in de competitie niet treffen, de onderlinge confrontaties van afgelopen seizoen kenmerkten zich vooral door de gemoedelijke sfeer tussen de beide suppotersgroepen en de grote feesten na de tijd in beide kantines.

Pesse was vanaf het begin van deze wedstrijd van plan om de 7e plek op dit toernooi te bemachtigen en ging fel van start. Een flets HODO kon daar de gehele wedstrijd niks tegen in brengen. Het was dan ook absoluut verdiend dat Pesse bij rust met 2-0 voor stond. Pesse had het balbezit de gehele eerste helft, bepaalde het tempo van de wedstrijd en legde HODO zijn wil op . Dit resulteerde dus in 2 doelpunten die werden gemaakt door Daniël van Arkel en Jasper van Slooten.

In de rust werd er bij HODO verassend gewisseld, de normaal Keepende Marcel Pol werd als linksvoor geposteerd en er werden door trainer Andre Blom uit voorzorg nog een aantal spelers gewisseld die met kleine pijntjes aan de kant werden gehouden. Kon HODO in de 1e helft nog een vorm van verzet bieden, de 2e helft was ook dit verzet gebroken. Pesse combineerde er lustig op los en het leek ook allemaal te “lopen” bij de ploeg uit Pesse

Prachtige goals waren hiervan het resultaat.

De 3-0 werd gescoord door Remmelt van de Brugge, de 4-0 door Jasper van Slooten en de 5-0 door Dennis van Wijk. HODO kon iets terug doen door een doelpunt van Tom Prins, die de bal hard en droog de rechterhoek in schoof. Dit is ook het enige positieve wat ik over het spel van HODO kan melden deze wedstrijd, er was met recht sprake van een collectieve offday en Pesse toonde geen mededogen voor zijn tegenstander. Dit resulteerde uiteindelijk in een 7-1 stand. Deze doelpunten

Werden gescoord door Jorn de Vries en Nick Hoogland.

Voor beide ploegen zat na 90 minuten het Prent Dorpentoernooi seizoen 2019/2020 erop. Pesse eindigt het toernooi na 2 nederlagen met een goed gevoel. HODO eindigt na 2 goede wedstrijden waarbij na strafschoppen uiteindelijk werd verloren het toernooi in mineur. Voor beide ploegen geld voor de volgende jaargang van het toernooi nieuwe ronde nieuwe kansen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!