Facebook Toestaan Niet toestaan

Tiendeveen wint na strafschoppen van HODO

16 augustus 2019 13:15

Sander Seinen

Voetbal vereniging HODO was de gastheer voor de 4e ronde van het Prent dorpentoernooi. Op veld één stonden kersverse 3e klasser HODO en 4e klasser Tiendeveen tegen over elkaar. De wedstrijd zou om 19.00 beginnen, maar begon iets later door een heftige bui die terecht door de scheidsrechter en spelers werd afgewacht.

De eerste helft stond in het teken van aftasten, beide teams waren, zoals gebruikelijk in de voorbereiding, aan het zoeken naar de medespelers en dit leverde ook een spelbeeld op waarbij er niet veel kansen waren en het voetbal zich vooral afspeelde op het middenveld. De eerste echte kans was in de 37e minuut voor Tiendeveen, op een goede steekbal vanuit het middenveld was het Ismael Ucan die oog in oog met de keeper miste. De wedstrijd ging gelijk op waarbij HODO meer het balbezit had, maar het leek erop dat Tiendeveen dit ook wel prima vond. De score werd vlak voor rust geopend door HODO. Door goed combinatie spel aan HODO zijde kwam de bal terecht bij Danny Kleiman, deze legde met een droge schuiver de bal panklaar voor Patrick Timmerman die de 0-1 binnen kon schuiven. Met deze stand werd er dan ook de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De 2e helft was amper begonnen of de 1-1 stond op het bord, in de 46e minuut was het Ismael Ucan die na aan lange bal van achter de keeper omspeelde en de 1-1 binnen liep. In de 2ehelft was HODO de beter voetballende ploeg alleen Tiendeveen compenseerde dit met veel werklust en strijd waardoor er een mooi voetbalgevecht ontstond. HODO kreeg in deze fase ook de betere kansen, maar Tiendeveen bleef gevaarlijk door een aantal venijnige counters. HODO kwamwederom op voorsprong een goede solo van Wesley Annen bracht de verdedigers van Tiendeveen dusdanig van hun stuk dat één van de verdedigers niets anders kon doen dan de bal in eigen doel werken, dit zorgde voor de 1-2

HODO ging op zoek naar de 1-3 maar liep na wederom een goed uitgevoerde counter tegen de 2-2 aan, deze werd wederom gemaakt door de goed spelende Ismael Ucan.

Beide ploegen kregen nog een kans op de overwinning, eerst was het Nick Wagenaar voor HODO die één op één met de keeper miste. Later kwam Ismael Ucan één op één met de goed keepende Daniël Hoorn te staan maar ook deze kans werd gemist. De eindstand kwam hiermee na een boeiende 2ehelft op 2-2

De strafschoppen werden beter genomen door Tiendeveen waardoor Tiendeveen voor plek 5/6 strijd tegen Hollandscheveld en HODO voor plek 7/8 op de finale dag.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!