Facebook Toestaan Niet toestaan

Hollandscheveld wint doelpuntrijk duel van Tiendeveen.

17 augustus 2017 12:30

Verslag Martin Schonewille – Foto`s Marcel Uiterwijk

Sportpark “de Oosthoek” was dinsdagavond de basis voor de 2e ronde in Prent Dorpen toernooi. Op het hoofdveld speelde gastheer Hollandscheveld tegen Tiendeveen en op veld 2 mochten Noordscheschut en cc Lutten het tegen elkaar opnemen.

Vierdeklasser Tiendeveen kwam beter uit de startblokken dan gastheer Hollandscheveld, dat veel balverlies leed en onzorgvuldig in de passing was. Het was dan ook Tiendeveen dat na zeven minuten al op voorsprong kwam door een doelpunt van Hans Bakker die een voorzet knap afrondde. Hollandscheveld leek hierdoor wat wakker te zijn geschud. Het kreeg via een prima afstandsschot van Jeroen Stam en een kopbal van Brain Okken prima kansen, maar de keeper voorkwam erger voor Tiendeveen. Het werd zelfs na een half uur voetballen 2-0 voor Tiendeveen door een doelpunt van Roy Beekelaar die een foutje van de keeper afstrafte. Toch was het Robin Bijl die vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer liet aantekenen. Met een 2-1 voorsprong voor Tiendeveen zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust zag men een beter spelend Hollandscheveld en wederom was het Robin Bijl die al in de 48e minuut de 2-2 liet aantekenen. De beste fase van de wedstrijd van Hollandscheveld zijde brak aan. En na een prima opgezette aanval scoorde Mathijs Snippe beheerst de 2-3.

Tiendeveen was enigszins van slag, na het verspelen van de riante voorsprong. Het bleef daarentegen wel de aanval zoeken en zo ontstonden er over en weer kansen. Bij de gasten uit Tiendeveen leverde dit na een heerlijk voetballende aanval opnieuw een goal op. Klaas van Nuil bracht zodoende de spanning weer terug. Met een 3-3 stand werd al voorzichtig de balans opgemaakt wie er in aanmerking zou komen voor het nemen van de strafschoppen. De reglementen voorzien er namelijk in dat, ná een gelijk spel, er gelijk een beslissing moet komen middels strafschoppen. Het was Brain Okken die vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boland de wedstrijd besliste in het voordeel van Hollandscheveld. Via een scherpe counter kwam hij prima in stelling om te scoren. Met een mooi boogbal wist hij de goalie van Tiendeveen te verschalken en zo de 3-4 overwinning vast te stellen. Een heerlijke partij voetbal van beide verenigingen. Het in grote getale aanwezige publiek was wellicht de allergrootste winnaar met deze zeven doelpunten.

Noordscheschut ten onder tegen Lutten.

Dinsdag 15 augustus 2017 -Sportpark De Oosthoek - Hollandscheveld

Verslag Ryan Prins - Foto`s Marcel Uiterwijk

Tijdens de tweede jaargang van het Prent Dorpentoernooi is Noordscheschut er niet in geslaagd om opnieuw de finale te behalen. Ondanks het feit dat men na een uur spelen op een 1–0 voorsprong kwam, was het de opponent Lutten die, niet eens tegen de krachtsverhoudingen in, met een 1–2 overwinning van het veld afstapte.

Het eerste half uur voerde Noordscheschut de boventoon. Ondanks het feit dat men opnieuw een handvol basisspelers miste, wist men toch de tegenstander onder druk te zetten en een handvol kansen te creëren. Een kopbal van Kevin van Dalen belandde in handen van de keeper en schoten van Arend Schonewille en Giovanni Maulany werden met uiterste krachtsinspanningen van de lijn gekeerd.

Aan de andere zijde kwam Lutten niet verder dan een inzet van afstand hoog over het doel van sluitpost Roy Boertien. Noordscheschut bleef naarstig op jacht naar de openingstreffer, maar een inzet van Rijnald Vos bleek opnieuw een prooi voor de keeper en een ook een solo van Maulany kon vanuit kansrijke positie niet worden verzilverd. Op slag van rust was Lutten dicht bij een treffer, maar doelman Boertien klemde het speeltuig vlak voor de doellijn.

De tweede helft zakte het spel van Noordscheschut steeds verder terug. Toch creëerde men nog steeds enkele kansen. De in de rust ingevallen Aron Boer kwam een teenlengte tekort bij de tweede paal en na een stijlvolle soloactie mikte Jos Kroezen het leer langs de verkeerde kant van de paal.

In de 58e minuut kwamen de Schutters toch op voorsprong. Een indraaiende vrije bal van Boer werd licht getoucheerd door het hoofd van Arend Schonewille en deed de 1–0 in de verre hoek verdwijnen. Ondanks het feit dat Noordscheschut steeds slordiger ging spelen, was men tot dusver niet of nauwelijks in gevaar gekomen.

Tot aan de 68e minuut, toen een geblokte inzet op het middenvelder een aanvaller van Lutten vrij op het doel van Boertien lanceerde. Het was Roy Strijker die het leer onder de sluitpost door schoof. De 1–1 was een feit, de equipe van oefenmeester André Mulder kon weer opnieuw beginnen. Van Dalen was tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar zijn eerste inzet werd tijdig geblokt en een kopbal verdween voorlangs.

Aan de andere zijde miste Lutten een dot van een kans om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd leek Kroezen Noordscheschut op een 2–1 voorsprong te zetten. Maar diens zuivere treffer, na een mooie aanval, werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Na deze tegenslag was de ingevallen Roy Hooijer Jzn. dicht bij een treffer. Maar na een rush over de rechterflank, liftte Hooijer het leer enkele centimeters over het doel. In de 83e minuut was het Lutten dat op een voorsprong kwam. Vanaf de linkerflank werd het leer laag voorgetrokken en van dichtbij binnen geschoven. Bill Spitzer was de gevierde man namens Lutten met zijn late treffer. Na deze goal probeerde Noordscheschut nog wel de gelijkmaker te forceren, maar men bleek niet bij machte om de opponent uit Lutten in de problemen te brengen.

Zodoende stapte Lutten met een 1 – 2 overwinning van het veld. Ondanks het feit dat er tal van spelers misten, liet Noordscheschut zich zeker niet van zijn sterkste kant zien deze avond. Na een redelijk eerste half uur, knokte Lutten zich goed in de wedstrijd en grossierde Noordscheschut in het maken van verkeerde keuzes en foutieve passes. Een aantal gevestigde namen behaalde niet het gewenste niveau, en ook het voldoende aanwezige aanstormende talent was niet altijd even gelukkig. Natuurlijk zit men nog vroeg in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, maar iedere strohalm om aan te grijpen is er één.

Noordscheschut wacht zaterdag het treffen met Pesse of Elim, om de derde plaats. En Lutten mag in de finale aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Pesse en Elim. Zaterdag 19 augustus zullen alle wedstrijden gespeeld gaan worden op het sportpark van SCN te Nieuwlande. Er komt hoe dan ook een andere winnaar in deze tweede editie van het Prent Dorpentoernooi.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!