Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO en Pesse kunnen publiek niet boeien

21 april 2019 22:30

Harold Zwiers

De strijd om de titel in de zondag 4e klasse is nog steeds niet beslist na de wedstrijd HODO-Pesse. Het duel tussen de 2 titelfavorieten eindigde zaterdagavond zoals het begon. Het werd een bloedeloze 0-0 en hierdoor blijft het verschil tussen beide ploegen 1 puntje in het voordeel van Pesse

De gehavende ploeg van trainer Wilco Kramer kon prima leven met het gelijke spel. Alleen in de beginfase van de eerste helft kon HODO enkele kleine kansen creëren maar voor de rest had Pesse weinig te duchten van de achtervolger uit Hollandscheveld. Belangrijkste wapenfeit van de gastheren was een prima schot in de verre hoek van Paul Baldé dat door invaller doelman Ronald Zwets uitstekend kon worden verwerkt.

HODO kon niet en Pesse wilde niet voetballen en hierdoor werd de voetbaltopper een teleurstelling voor de neutrale voetballiefhebber. Net voor rust verloor HODO ook nog spits Stefan Kikkert met een ogenschijnlijk zware knieblessure, een domper voor de thuisploeg want Kikkert was de laatste weken prima op dreef maar hij zal waarschijnlijk het restant van de competitie niet meer in actie komen. De spanning had vat op de spelers en dit kwam het spelniveau niet ten goede. Na rust had HODO de grootste mogelijkheid om de score te openen, maar een vrije bal van Paul Baldé belandde op de paal. HODO speelde slordig in de tweede helft en het was de bal vaak veel te snel kwijt.

De lange bal werd regelmatig
 gehanteerd en daar moet HODO het juist niet van hebben. Op de momenten dat HODO wou voetballen werd het spel meestal door de slimme Arjan Kleine in de kiem gesmoord door een nuttige overtredingen op het middenveld. Dit ging wel gepaard met een gele kaart voor Kleine die een schorsing tegemoet kan zien. Ook Pesse kreeg in de slotfase nog een kans, maar Bennie van Dam had niet verwacht dat hij de bal voor de voeten zou krijgen en zijn rollertje was geen probleem voor HODO doelman Marcel Pol. Na 90 minuten vond scheidsrechter Jens Rutgers het welletjes en hij floot voor het einde van de wedstrijd. De supporters van HODO en Pesse maakten er in de kantine een geweldig feestje van, zodat kan worden geconcludeerd dat de derde helft de beste helft van deze avond was. Dit tot volle tevredenheid van de penningmeester van HODO die waarschijnlijk wel goede zaken heeft gedaan op deze wedstrijddag.

De titelstrijd gaat verder, Pesse gaat op
Paasmaandag op bezoek bij nummer 3 Titan terwijl HODO een thuiswedstrijd speelt tegen EHS’85.Met nog 7 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk.