Facebook Toestaan Niet toestaan

Dames HODO winnen burenruzie

10 maart 2019 17:45

Dames 1

De dames van HODO hadden zich, zaterdag 9 maart, vol zenuwen verzameld in de kleedkamer op sportpark De Oosthoek. Iedere wedstrijd gaan ze ervoor, maar tegen de dorpsgenoot geeft extra spanning en motivatie. Na het bespreken van de opstelling en de tactiek waren de dames er klaar voor. Wat de leiding wilde benadrukken was duels winnen, voor elkaar vechten, zorgen voor een verrassing, maar vooral voetbal met plezier!

Eenmaal op het veld beloofde het een onstuimige middag te worden met harde wind en veel regen. Ondanks het weer bleven de vaste supporters van dames HODO niet thuis. Zij steunen de dames in weer en wind en hoopten vandaag op 3 punten.
De dames van HODO begonnen de wedstrijd fel met de woorden van de leiding in hun achterhoofd. De zenuwen verdwenen en maakten plaats voor strijdlust.

De dames wonnen duels en lieten zien dat ze graag wilde winnen. Het voetballen werd vooral moeilijk door de harde wind. De bal deed hierdoor niet alles wat de dames wilden. Na een aantal mooie aanvallen, was het de nieuwe aanwinst, Amber Bouwmeester, die de keeper van v.v. Hollandscheveld wist uit te spelen en schoot met links de bal tussen de palen. De dames gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust begonnen de dames van HODO met een ander team. Er waren maar liefst 4 dames gewisseld. De dames van HODO begonnen de tweede helft met dezelfde instelling als de eerste helft. Duels winnen en voor elkaar vechten. Eén actie was wat te fel en binnen het zestienmetergebied. Dit resulteerde in een penalty voor de dames van v.v. Hollandscheveld. De keepster van HODO, Judith Lubbers, stond zelfverzekerd in het doel en dit voelde de penaltynemer. De bal ging hoog over! Nu kwam de andere nieuwe aanwinst in actie, Iris Bouwmeester. De gezusters Bouwmeester brachten de verdediging van v.v. Hollandscheveld in moeilijkheden. Ze wisten elkaar telkens te vinden en dit leidde tot kansen. Amber speelde Iris in en Iris wist dit perfect af te ronden. 2-0 voorsprong!

De wedstrijd eindigde in een 2-0 eindstand in het voordeel van dames HODO. Eindelijk loon naar werken: 3 punten!! We hopen deze stijgende lijn door te kunnen zetten in de competitie.

Supporters bedankt voor het aanmoedigen op deze regenachtige en winderige zaterdag!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!