Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO verliest ondanks sterke slotfase

29 april 2018 20:45

Harold Zwiers

Vandaag stond voor HODO de thuiswedstrijd tegen CEC op het programma, de gasten uit Emmer Compascuum staan op een keurige 3e plaats en presteren naar behoren in de 3e klasse C. HODO daarentegen staat onderaan de ranglijst en door het midweekse 0-3 verlies tegen mede-degradatie kandidaat OVC’21 is directe degradatie voor de ploeg uit Hollandscheveld bijna onafwendbaar. In de wedstrijd tegen OVC’21 zou HODO de laatste strohalm kunnen pakken om aansluiting te vinden op de ploegen in de onderste regionen van de 3e klasse C. De ploeg kon het 1 uur bijbenen, miste nog een strafschop en zag OVC’21 in de slotfase uitlopen naar een 0-3 overwinning. Met nog 5 wedstrijden te spelen is de achterstand op de degradatie kandidaten te hoog opgelopen om nog een reële kans op lijfsbehoud te hebben.

De wedstrijd van zondag tegen CEC werd met 1-2 verloren, ondanks een goed slotoffensief van HODO. In de slotfase van de wedstrijd toonde HODO wel de wil om duels te winnen en kreeg het ook diverse kansen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dat HODO in de slotfase nog aanspraak kon maken op een resultaat had CEC volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg had de wedstrijd al lang en breed op slot kunnen gooien, maar maakte het zichzelf ontzettend moeilijk door diverse kansen te missen. HODO had daarentegen ook goede mogelijkheden om te scoren, maar zoals zo vaak dit seizoen is de ploeg in de aanval niet dodelijk genoeg. Spits Wesley Annen mocht van geluk spreken dat hij al niet na 5 minuten uit het veld werd gestuurd na een belachelijke overtreding op CEC aanvoerder Tom Rengers. In de beginfase waren de kansen voor CEC en na 15 minuten stond het ook al op voorsprong. Via een goede aanval kreeg Sander de Groot de bal en zijn voorzet werd door de volledig vrijstaande Michel Kingma achter HODO doelman Marcel Pol gekopt. Hierna waren de kansen voor CEC, maar ook de spitsen van CEC hadden hun vizier niet op scherp staan.  Ook kreeg Patrick Timmerman nog een reuzenkans, maar zijn inzet werd door CEC doelman Springer gestopt. Net voor rust stond de HODO verdediging te slapen en CEC profiteerde hier optimaal van. Fabian Scherpen passeerde doelman Pol en scoorde de 0-2. Ook in de beginfase van de 2e helft waren de beste kansen voor CEC, maar steeds stond doelman Pol in de weg. Lichtpuntje in de wedstrijd vanuit HODO oogpunt, was de sterke invalbeurt van Martijn Dekker, de jonge aanvaller verving in de 60e minuut Wesley Annen. In de 81e minuut kreeg HODO de aansluitingstreffer op het scorebord. Timon Smeding veroverde de bal en schoot de bal keurig achter doelman Springer. Hierna kegelde Marc ten Cate nog een vrije bal op de lat en troffen schoten van Jorn Smit en Patrick Timmerman geen doel. CEC slaakte een zucht van opluchting toen de prima leidende scheidsrechter van Veen na 90 minuten een einde maakte aan de wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Martijn Dekker.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!