Facebook Toestaan Niet toestaan

Geen punt(en) voor Hodo tegen Twedo

22 april 2018 19:30

Harold Zwiers

Ook in de uitwedstrijd is het de mannen van Hoofdtrainer André Blom niet gelukt om punten te pakken tegen s.v. Twedo. Begin december vorig jaar won Twedo nipt met één tegen nul. Op een zonovergoten sportpark Veenoord moest s.v. Hodo in het Tweelingdorp helaas wederom het onderspit delven tegen de mannen van de scheidende trainer Marc Hegeman. Hodo verloor uiteindelijk met 2-1. De wedstrijd stond onder leiding van de niet altijd duidelijk fluitende scheidsrechter R. Koops uit Siddeburen.

Eerste helft:

Twedo probeerde Hodo vanaf minuut één onder druk te zetten. Met name de spitsen Robert Torenbosch en de snelle, jonge vleugelspeler Iwan Immink waren van tijd tot tijd gevaarlijk. Toch bleef de achterhoede van Hodo in de eerste fase van de 1e helft goed overeind en kwamen na ongeveer een kwartier spelen onder de druk weg. Omstreeks de 20e min. kwam s.v. Twedo toch op een 1-0 voorsprong, door een dubieus doelpunt van Iwan Immink. Ondanks de protesten van supporters,  spelers etc. en ook het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter hield scheidsrechter Koops “voet bij stuk”. Na een drinkpauze, halverwege de eerste helft, probeerde Hodo al strijdend “de bakens te verzetten”.  Een schot van Jorny Otten werd goed gepareerd door keeper Rick Manting van Twedo. Gedurende het laatste gedeelte van de eerste helft, nam de druk van Twedo weer toe, hetgeen resulteerde in enkele gevaarlijke corners  en dito kansen. Aanvoerder Mark Rabbers schoot van afstand, waarbij doelman Marcel Pol op de juiste plaats stond. Ruststand 1-0.

Tweede helft:

De mannen van André Blom kwamen goed uit de kleedkamer en begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. Schoten van Jorn Smit, rakelings over en Tymon Smeding, tot corner getikt door keeper Rick Manting waren de eerste wapenfeiten van Hodo. Zowel aan Hodo-zijde alsmede aan Twedo-zijde werden wissels toegepast door beide trainers. Gedurende het eerste deel van de 2e helft kreeg Hodo meer grip op de wedstrijd en betere kansen. In de 70e min. kreeg Hodo, na een overtreding van een Twedo-verdediger, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Wesley Annen schoot goed in, maar de bal werd in eerste instantie geblokt door een Twedo-verdediger, waarna Patrick Timmerman attent reageerde en de bal achter doelman Manting schoot(1-1). Vervolgens ging Twedo  volop in de aanval. Aanvoerder Mark Rabbers kopte rond de 75e min. uitstekend in, met een eveneens uitstekende redding keeper Marcel Pol. Kort daarna, was het wederom de snelle Iwan Immink die doorbrak en in botsing kwam met keeper Marcel Pol. Scheidsrechter Koops wees vervolgens naar de bekende stip. Sander Boer schoot keihard op de lat.  De Hodo-defensie kreeg het steeds lastiger om onder de druk van Twedo uit te komen. In de 88e min. was het dan ook wederom Iwan Immink, die doorbrak en de 2-1 scoorde. Teleurgesteld om in de slotfase toch dit ene puntje, volgens sommige Hodo-supporters in het Tweelingdorp achter te moeten laten.

Scoreverloop:

Iwan Immink 1-0(20e min.), Patrick Timmerman1-1(70e min.) en Iwan Immink 2-1(88e min.)