Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO kan het Weerdinge 1 helft lastig maken

15 april 2018 20:00

Harold Zwiers

Na de kansloze 5-0 nederlaag van afgelopen donderdag tegen koploper Dalfsen mocht HODO het deze zondag opnemen tegen Weerdinge. Keeper Marcel Pol kon door zijn rode kaart in de midweekse wedstrijd niet meedoen in deze wedstrijd, hij kreeg een schorsing van 1 wedstrijd opgelegd.

HODO snakt naar een overwinning en misschien zou tegenstander Weerdinge het ideale slachtoffer kunnen zijn om eindelijk eens de 3 punten in Hollandscheveld te houden. De uitwedstrijd was door HODO met 4-1 verloren, dus tijd voor revanche voor de zwartwitten. Na afloop van de wedstrijd stond er echter wederom een 1-4 nederlaag op het scorebord. Door deze nederlaag en het feit dat de concurrentie in de degradatiestrijd wel de punten pakken zal het voor HODO een lastig karwei worden om directe degradatie te ontlopen. De wedstrijd tegen Weerdinge begon nog wel goed voor HODO, het spel golfde op en neer en HODO creëerde ook enkele kansen maar helaas werden deze niet benut. Zoals zo vaak in deze competitie kwam HODO toch weer op achterstand. Invalkeeper bij HODO Henri Bruinsma pareerde in de 17e minuut een keihard schot van Evert Bos. De afvallende bal viel echter ten prooi aan Willem van Loenen: hij joeg de bal vervolgens keihard in de touwen. De HODO defensie leek aan de grond genageld, want hij had vrij spel om in te schieten.

HODO kwam echter wel weer terug in de wedstrijd via Patrick Timmerman. In de 31e minuut tastte Weerdinge keeper Christiaan Hindriks mis bij een hoge voorzet. De bal geraakte in de doelmond waar Patrick Timmerman er als de kippen bij was om de bal over de doellijn te werken: 1-1.

In de 43e minuut wist HODO-doelman Bruinsma de thuisclub met een machtige safe in de race te houden na een vernietigend schot van Milos Oluic. De bal verdween over de lat. Uit de daaropvolgende corner, kwam HODO goed weg toen Glenn Kikkert de bal van de doellijn wist te werken na een inzet van Aaron Brinks. Even later moest keeper Hindriks nog volop in actie komen om een kopbal van Wesley Annen onschadelijk te maken. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand. Direct na rust was HODO niet bij de les, dit resulteerde in een 1-2 achterstand toen Kay de Vries de bal binnenkopte na een voorzet van Salaah Saalim. Deze domper kwam HODO niet meer te boven en in de 56e minuut scoorde Jaimy Wessels de 1-3 en het was net voor tijd Evert Bos die de 1-4 op het scorebord zette. In de tweede helft was HODO duidelijk de onderliggende partij en Weerdinge ging terecht met de 3 punten aan de haal. Scheidsrechter Mansouri uit Vollenhove maakte na 90 minuten een einde aan de wedstrijd en hij kon terugzien op een uitstekend gefloten wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Peter Veld.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!