Kerkhoflaan 2 A
7913VV
HOLLANDSCHEVELD
tel. 0528-341573

Op een koud en winderig sportpark het Hoge Bos vond vanmiddag de derby plaats tussen HODO en Zuidwolde, 2 ploegen die de punten allebei nog goed konden gebruiken.

Beide ploegen tasten elkaar in het begin af en het duurde tot de 10e minuut tot HODO de eerste kans kreeg maar Jorn Smit wist hier geen raad mee. In minuut 21 was er de eerste kans voor Zuidwolde maar Stefan Berghuis miste voor open doel, nog geen 2 minuten later was het de goed voetballende Kikkert die een prachtige mogelijkheid kreeg maar ook hij had vizier niet op scherp en ook deze kans ging verloren , de daarop volgende corner leverde niets op.

Even later was het Jorn Smit die alleen voor de keepers(trainer) van Zuidwolde verscheen maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. Vlak voor rust leek Zuidwolde op 1-0 te komen maar keeper Nijenbanning van HODO redde op spectaculaire wijze en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. Na rust viel er heel wat meer te beleven, in minuut 50 was er een knappe actie van spits Danes , en waar zijn inzet nog werd gekeerd was het Donny Mol die beheerst afrondde en de 1-0 op het bord zette. Zuidwolde was hier duidelijk door geïrriteerd en dat leverde een aantal gele kaarten op en na dat HODO nog een grote kans miste was het wederom Mol die scoorde en HODO op een zo goed als veilige marge zette.

Maar vanaf dat moment was HODO het kwijt en nog geen minuut na de 2-0 kwam Zuidwolde via Frans Capellen al terug tot 2-1, Zuidwolde rook bloed en in minuut 77 was het Joris de Roo die voor de gelijk maker tekende . Waar een ieder dan verwacht dat HODO gaat op letten gebeurde dat niet , posities werden verlaten en verdedigen werd vergeten, en ook de wissels pakten verkeerd uit. Zuidwolde counterde er vrolijk op los en maakte dan ook geheel verdiend nog de 2-3, HODO ging daarna vol op de aanval maar grote kansen kwamen hier niet meer uit, vlak voor tijd maakte Zuidwolde het vakkundig af en wederom was het Joris de Roo die de 2-4 maakte. Al met al een zeer teleurstellende middag voor HODO. Als HODO voor klasse behoud wil gaan zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week speelt HODO uit tegen degradatie kandidaat Drachten , aanvang 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Donny Mol

Foot's: klik hier

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!