Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO laat het afweten tegen Musselkanaal

19 november 2017 21:30

Harold Zwiers

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen HODO en Musselkanaal was de algemene veronderstelling dat de ploeg uit Hollandscheveld eindelijk eens toe was aan winst in een wedstrijd en dat rode lantaarndrager Musselkanaal bij uitstek de gelegenheid was om 3 punten aan het puntentotaal toe te voegen. HODO kwam echter van een koude kermis thuis want na afloop van de wedstrijd stond er een duidelijke 2-5 eindstand op het scorebord, waardoor Musselkanaal de laatste plaats in de 3 klasse C kon overdoen aan HODO.

De overwinning van Musselkanaal was verdiend, de ploeg troefde de Hollandschevelders  op vele fronten af. HODO grossierde in onnodig balverlies en bleef consequent de lange bal hanteren waardoor de verdediging van Musselkanaal een makkelijke middag beleefde. Na een half uur stond HODO al op een 0-2 achterstand. In de 22e minuut was het Jordi Oost die koppend de 0-1 aantekende na een goede voorzet van Yordi van de Laan. Toen even later Tjeerd Sikkema uit een klutssituatie de 0-2 aantekende tekende zich al een lastige middag aan voor HODO. Toch kwam HODO terug in de wedstrijd, Jorny Otten knalde met een verwoestend schot de 1-2 op het scorebord waardoor HODO weer in een goed resultaat kon geloven. In de 36e minuut was het echter wederom Jordi Oost die met een prachtige treffer de 1-3 scoorde, een daverende knal belandde in de bovenhoek achter HODO doelman Marcel Pol. HODO had ook kans op de aansluitingstreffer, een vrije schop van Wesley Annen vanaf de elfmeterstip werd echter hoog over het doel geschoten door de spits en even later kopte Boy Schonewille de bal van dichtbij de bal  te zacht richting het Musselkanaal doel om echt gevaarlijk te worden. Met de 1-3 zochten beide ploegen de kleedkamers op. Na rust werd het spelbeeld er niet beter op, Musselkanaal was tevreden met de voorsprong en HODO kon ondanks een enorme inzet het Musselkanaal niet echt lastig maken. De gasten kwamen op 1-4 door een goal van Jordi Oost na een fantastische steekbal van Tjeerd Sikkema. De 1-5 werd gemaakt door Yordi van de Laan, hij maakte oog in oog met HODO doelman Marcel Pol geen fout. Voor de statistieken maakte Vincent Coelingh de 2-5 na een goede voorzet van Boy Schonewille. Hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Hooijer af voor de wedstrijd. Door deze nederlaag is HODO nu de rode lantaarndrager in de 3e klasse C. Aanstaande zaterdag 25 november speelt HODO de uitwedstrijd tegen EMMS in Slagharen, aanvang van deze wedstrijd is 19.00 uur.

Man van de wedstrijd: Jorny Otten