16 mei 2023 14:45

Harold Zwiers

HODO speelde deze zondagmiddag de derby tegen EMMS uit Slagharen. Voor de mannen van trainer Eric Prins was het de laatste kans om uit de onderste regionen van de Zondag 2 e klasse J te komen.

DSC01811.JPG

Wie verwacht had dat er een pittige overlevingsstrijd op het veld uitgevochten zou worden door de spelers van HODO kwam bedrogen uit. EMMS was de betere ploeg en zegevierde met een eenvoudige 0-3 overwinning. Aan niets was te merken dat de Hollandschevelders voor hun laatste kans speelden en als makke schapen werd de ploeg naar de slachtbank geleidt. EMMS deed wat het moest doen, kwam op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jorun Kleinheerenbrink waarbij HODO keeper Kayran Nijenbanning niet geheel vrijuit ging.

DSC01831.JPG

Net voor rust kwam EMMS op een grotere voorsprong. Uit een vrije schop kon Maurice Kosse fraai raak koppen, Kosse stond helemaal vrij omdat er in zijn buurt geen enkele HODO verdediger aanwezig was. Met de 0-2 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op. Na rust wijzigde het spelbeeld niet, EMMS sneed als een mes door de boter door de HODO defensie maar maakte geen gebruik van de geboden ruimte en kansen. De grootste kans voor HODO was via Karlo Koopman die een voorzet tegen de lat kopte. Via een strafschop werd het nog 0-3 voor EMMS en het was Michel Wagt die vanaf 11 meter niet faalde.
HODO kroop gedurende de laatste periode van de tweede helft iets uit haar schulp werd iets gevaarlijker maar tot scoren kwam de ploeg niet.

DSC01898.JPG

In de laatste wedstrijd van deze competitie speelt HODO uit tegen mede concurrent Beilen. Een zege zou betekenen dat HODO deel mag nemen aan de nacompetitie, een gelijkspel of een verliespartij houdt in dat HODO volgend jaar een klasse lager mag spelen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!