Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO pakt punt tegen SC Emmeloord.

3 april 2023 11:30

Stefan Poel

Vandaag wacht de mannen van Eric Prins een zware tegenstander het is de nummer drie uit de competitie: SC Emmeloord. De club uit de polder won in het vorige duel met maar liefst 10-0. De mannen uit Hollandscheveld zijn dan ook gebrand op een revanche. HODO staat op dit momentachtste en is op zoek naar punten om zichzelf veilig te spelen in de tweede klasse. De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter Boerema.

DSC00489.JPG

Op een zonnig sportpark maar met een koude oostenwind zijn de eerste kansen voor de club uit Emmeloord. Maar het is HODO die het eerst weet te scoren Djustin Snippe zet hoog druk en hierdoor verspeeld Emmeloord de bal. Met een schitterende hakbal geeft Bram Folkert de assist aan Boy
Schonewille die deze goed afwerkt. Hodo leidt de wedstrijd na zes minuten spelen.

DSC00455.JPG

Na de goal is Emmeloord dreigend maar tot echte kansen weet het niet te komen mede dankzij goed verdedigingswerk van Mark Boertien en Damian Strijker. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf is de grootste kans voor Emmeloord. Het aluminium voorkomt de gelijkmaker. HODO start de tweede helft sterk en kan zichzelf bijna belonen met een goal. Sander Danes speelt zichzelf vrij en zoekt de korte hoek doelman Portijk red en voorkomt een verdubbeling van de score.

DSC00485.JPG

Even later is het Bryan Snippe die net naast schiet. Doordat HODO zelf niet weet te scoren wordt Emmeloord sterker, de goede keepende Stanley Snijder voorkomt een gelijkmaker meerdere malen. HODO heeft een smalle selectie door blessures en begint vermoeider te ogen, met nog tien minuten op de klok weet spits Wouter van der Velden het net te vinden en hij brengt de stand op 1-1. In de laatste tien minuten gaat het spel over en weer maar beide teams weten niet te scoren. HODO pakt een punt tegen de nummer drie van de tweede klasse J en blijft aansluiting houden met haar directe concurrenten.

Man van de wedstrijd: Bram Folkers

Volgende wedstrijd: SV Pesse - SV HODO op 16 april aanvang: 14:00

Opstelling: Stanley Snijder, Mark Boertien, Jeffrey van Veen, Damian Strijker, Patrick Metselaar (27.
Bryan Snippe), Djustin Snippe, Bram Folkers, Jorny Otten, Ricardo Benjamins, Sander Danes, Boy
Schonewille (67. Donny Mol), Marcel Pol.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!