HODO stelt teleur tegen Oldeholtpade

20 februari 2023 12:45

sv HODO

Voor HODO stond deze zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Oldeholtpade op het programma. Een belangrijk duel voor de Hollandschevelders want HODO heeft de punten hard nodig om verder afstand te nemen van de onderste regionen in de 2e klasse J.

Oldeholtpade had de eerste periodetitel gepakt, maar na het winnen van deze prijs is de ploeg qua resultaten wat ingezakt, dus misschien lagen er kansen voor HODO om deze middag de punten te pakken. De noodzaak om de punten in Hollandscheveld te houden bleek niet helemaal doorgedrongen tot de thuisploeg, want tegenstander Oldeholtpade begon stormachtig en had in de beginfase al enkele kansen om de score te openen.

DSC09815.JPG

Het duurde dan ook niet lang voor de gasten de openingsgoal op het scorebord hadden staan en het was spits Emiel de Vries die een vrije doorgang kreeg richting het HODO doel na een inschattingsfout van HODO keeper Kayran Nijenbanning. De topscorer van Oldeholtpade had geen enkele moeite om de bal in het verlaten doel te krijgen en zo keek HODO al na 5 minuten tegen een achterstand aan.  HODO kon hier weinig tegenover zetten, tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet en tegenstander Oldeholtpade was dichter bij de 0-2 dan HODO bij de gelijkmaker. Gescoord werd er echter niet meer in de eerste helft en zo gingen de ploegen met een 0-1 ruststand naar de kleedkamers.

Na rust werd het spelbeeld er niet beter op, de kansen voor beide ploegen waren op een hand te tellen en de toeschouwers werden niet echt warm van het getoonde spel. HODO hanteerde eigenlijk alleen maar de lange bal en de ploeg vergat te voetballen. Oldeholtpade bleek ook geen wonderploeg maar wist door slim verdedigen en fysieke duels eigenlijk eenvoudig de drie punten mee terug te nemen naar Oldeholtpade.

DSC09930.JPG

Het enige positieve aan deze middag was, dat de concurrentie ook punten had laten liggen zodat HODO nog steeds op een veilige 7e plaats staat. Willen de mannen van trainer Eric Prins op deze veilige plaats blijven staan na afloop van de competitie, dan zal er qua beleving, strijd en passie wel wat moeten veranderen want anders wordt het nog een lastig seizoen voor HODO.

Op zondag 12 maart speelt HODO de volgende wedstrijd, uit tegen LSC 1890.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!