Facebook Toestaan Niet toestaan

Hodo boekt belangrijke overwinning in en tegen Drachten.

13 februari 2023 13:15

sv HODO

Hodo speelde tegen de nummer elf op de ranglijst van de 2e klasse J (zo.) v.v. Drachten. Belangrijk was hoe de mannen van Eric Prins, na de teleurstellende nederlaag van vorige week zondag, de strijd aangingen. Hodo speelde zonder de geblesseerde Damian Strijker en weer met Boy Schonewille, na zijn schorsing. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Gerald van Driel uit Beilen.

Het was duidelijk te merken, dat het om een duel ging voor lijfsbehoud in de 2e klasse J. De eerste kansen waren voor de Hollandschevelders, Patrick Timmerman schoot goed in, echter zijn schot werd gepareerd door keeper Jeroen Dragt en kort daarna ging de vrije trap van Jorn Smit rakelings naast.

Beide teams hadden de nodige moeite om de bal in de ploeg te houden, waarbij het hobbelige en de minder goede grasmat duidelijk parten speelde. Het spel golfde op en neer, met 2 ploegen met aanvallende intenties. Aan de kant van Drachten waren het de  behendige Martijn Mozes en de handige Aleksandar Radenkovic, die zich met name lieten zien.

Toch waren het de Hodo-mannen, die de score rond de 30e minuut openden. Een goede aanval via links werd het schot van Sander Danes tot corner verwerkt. Vanuit deze corner van Sander Danes kopte de vrijstaande Jorny Otten beheerst in(0-1). In de 35e min. was het Kasper Dekens, die de stand gelijk had kunnen trekken, echter hij faalde in de afwerking. Kort daarna ontstond er een hachelijke situatie voor het Hodo-doel, doordat keeper Kayran Nijenbanning, de terugspeelbal onder zijn voet door liet schieten. Bijna alle Drachten-aanhangers riepen en schreeuwden vanzelfsprekend dan ook om een doelpunt. Op slag van rust was het Stefan Kikkert, die zijn kopbal rakelings naast het doel zag verdwijnen.

2e Helft:

Zoals de meeste aanwezigen ook hadden verwacht, zagen we een energiek startend Drachten op jacht naar de gelijkmaker. Toch waren het de bezoekers, die 0-2 op het scorebord zetten. Een uitstekend schot van grote afstand, zeker 30 meter van Stefan Kikkert, werd de score uitgebouwd. Kort daarna was het keeper Kayran Nijenbanning, die met een prachtige redding de aansluitingstreffer voorkwam. Beide ploegen legden veel strijd op de grasmat, met aan beide kanten meerdere onzorgvuldigheden en de nodige overtredingen. De wedstrijd veranderde dan ook, in meer spannende dan aantrekkelijke wedstrijd. Een waar gevecht in de kelderklasse. In de 54e minuut was het dan ook Aleksandar Radenkovic, die vanuit een corner, de aansluitingstreffer binnenkopte (1-2).

Een duidelijke opsteker voor Drachten, dat meer en meer de aanval koos. Toch kregen de voorwaartsen van Hodo toch ook de nodige ruimte, waarbij Sander Danes door Patrick Timmerman in scoringspositie werd gebracht, echter de goalie van Drachten verwerkte de bal tot corner. Aan beide zijden werd er gewisseld. Bij Hodo kwamen Karlo Koopman en Bram Folkers voor respectievelijk Ricardo Benjamins en Stefan Kikkert in het veld.

Rond de 78e min. zagen we wederom een schermutseling, waarbij scheidsrechter van Driel genoodzaakt was om de rode kaart te trekken voor de juist ingevallen Max van Bruxvoort. Overigens waren er aan de beide kanten ook al de nodige gele kaarten genoteerd. In de 86e min. was het dan ook de gevaarlijke Aleksandar Radenkovic, die een voorzet prima op z’n borst opving en de bal meedogenloos in de linker bovenhoek schoot (2-2). We kregen daaropvolgend nog een bijzondere slotfase voorgeschoteld. Slechts één minuut later was het de goedspelende Sander Danes, die de 2-3 binnenschoot. In blessuretijd werd de hardwerkende Jorn Smit, rand het strafschopgebied onderuit gehaald. Het was wederom Sander Danes, die de bal hard en geplaatst in de kruising schoot (2-4). Kort daarna, floot scheidsrechter van Driel, de lastige wedstrijd ten einde, onder gejuich van de Hodo-spelers, staf en supporters, met 3 punten op zak.