Nipte nederlaag voor HODO

22 oktober 2017 21:15

Harold Zwiers

HODO hoopte het goede resultaat van vorige week toen een punt werd binnen gesleept tegen OVC’21 een passend vervolg te geven in de uitwedstrijd tegen SVV’04. De gastheren doen mee in de bovenste regionen van de 3e klasse C terwijl HODO in de onderste regionen bivakkeert.

In de openingsfase ging de strijd redelijk gelijk op met een licht veldoverwicht voor HODO en de ploeg uit Hollandscheveld had ook de beste kansen via Patrick Timmerman. In de 21e minuut kwam HODO op voorsprong, een fraaie vrije trap van Wesley Annen werd door de goed inkomende Ricardo Benjamins snoeihard achter SVV’04 keeper Marc Wesseling gekopt. HODO joeg constant op de bal om druk te zetten op SVV’04 en dit resulteerde erin dat SVV’04 minder goed in haar spel kwam. Desondanks maakten de gastheren in de 51e minuut wel de gelijkmaker, uit een corner kopte Anne de Jong de bal achter HODO doelman Marcel Pol. Direct daarna werden er 2 uitstekende kansen door HODO om zeep geholpen. SVV’04 gelukte het om na de rust het tempo bij vlagen flink te verhogen en daar had HODO niet altijd het juiste antwoord op, de organisatie kwam zo nu en dan aan het wankelen. Toch had HODO op voorsprong kunnen komen, in de 66e minuut schoot de doorgebroken Patrick Timmerman tegen de goed uit zijn doel gekomen keeper Wesseling. Het was dan ook een domper dat in de 73e minuut Bart Moes de 2-1 binnenkopte voor SVV’04. In de slotfase was HODO enkele malen dicht bij de gelijkmaker, de paal stond succes voor HODO echter in de weg.

Man van de wedstrijd: Kelvin Peeks.