Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO doet goede zaken na overwinning op Oldemarkt

21 maart 2022 11:45

sv HODO

Door een 2-1 overwinning op Oldemarkt blijft HODO koploper in de zondag 3e klasse D. Na afloop van de wedstrijd bleek dat de concurrentie punten had laten liggen en dat betekende dat HODO de marge op de achtervolgers uitbreidde.

Voor aanvang van de wedstrijd was al bekend dat Oldemarkt een lastig te bespelen ploeg is, de gasten willen er graag een vechtwedstrijd van maken waarbij fysieke duels niet worden geschuwd. Zaak dus voor HODO om proberen te voetballen en uit de duels te blijven, op het slecht bespeelbare veld bleek dat in de praktijk een lastige opgave. Het verschil tussen de midweekse wedstrijd tegen Dwingeloo op het kunstgras en de wedstrijd van vandaag was levensgroot, maar daar zullen het slechte veld en de tegenstander debet aan zijn. Lichtpunt voor HODO was dat er een 2-0 voorsprong op het scorebord stond na 45 minuten. Het was Stefan Kikkert die een fraaie aanval opzette met Sander Danes en Kikkert scoorde met een droge knal de 1-0 achter Oldemarkt doelman Albert de Hoop. Net voor rust kreeg HODO een strafschop nadat Gideon Vellinga hands maakte in het zestienmetergebied. Sander Danes benutte de strafschop en dat betekende de 2-0.

Na rust was er weinig te beleven op het voetbalveld, het spel bleef slordig met veel lange ballen en felle duels. Kansen voor beide ploegen waren op de vingers van 1 hand te tellen en iedereen dacht dat de wedstrijd gelopen was. Totdat Maurice de Graaf in de 88e minuut uit een standaardsituatie de bal in het HODO doel schoot.

Keeper Marcel Pol kreeg in de schermutseling na de goal een terechte, maar onnodige rode kaart van de prima leidende scheidsrechter Wigchers en dus werd het in de slotfase nog een klein beetje spannend. Sander Danes kwam vanuit de spits over om weer eens ouderwets als keeper te fungeren. Hij hield zijn doel schoon waardoor HODO wederom 3 punten aan haar conto kon bijschrijven.

Zondag 27 maart speelt HODO een uitwedstrijd tegen USV Nieuwleusen, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!