Facebook Toestaan Niet toestaan

Onnodige nederlaag voor HODO tegen Gieten

8 oktober 2017 19:15

Harold Zwiers

Na twee ruime nederlagen trad HODO zondagmiddag aan tegen Gieten, de gasten waren net als de thuisploeg nog puntloos. Voor HODO was het dus zaak om de 3 punten in eigen huis te houden, na afloop van de wedstrijd stond er echter een 1-3 eindstand op het scorebord. De eindstand was geflatteerd, maar kansen benutten is ook een onderdeel van het voetbalspel en dat aspect beheerste HODO deze middag onvoldoende. Doordat Gieten de fouten in de HODO defensie afstrafte ging de ploeg van trainer Jouke Jan Meertens er vandoor met de 3 punten.

HODO begon goed aan de wedstrijd, in de 10e minuut was het Stefan Kikkert die uit een corner met een kopbal de lat raakte. Even later was het wel raak voor de thuisploeg, Stefan Kikkert gaf een bekeken steekpass op Timon Smeding en deze passeerde met een bekeken schot in de verre hoek Gieten doelman Jeffrey Tappel. Het was jammer dat HODO niet heel lang van de voorsprong kon genieten, enkele minuten na de treffer van HODO lag de gelijkmaker al achter doelman Marcel Pol. Het was laatste man Denny Feiken die met zijn verfijnde traptechniek vanaf de zijlijn een vrije trap op het HODO doel afvuurde, doelman Marcel Pol verkeek zich op deze bal en dat betekende de gelijkmaker voor Gieten. Hierna had HODO nog enkele kleine kansen om op voorsprong te komen, maar een vrije bal van Marc ten Cate en een lange rush van Stefan Kikkert leverden niet de gewenste voorsprong op. De spelers zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. Na rust had HODO op voorsprong moeten komen via Patrick Timmerman, een prachtige voorzet van Marc ten Cate werd door de aanvaller echter naast gekopt. Even later had dezelfde Timmerman HODO op voorsprong moeten brengen, oog in oog met Gieten doelman Tappel speelde de HODO spits de bal net te ver voor zich uit, waardoor ook deze unieke mogelijkheid verloren ging. Zoals het zo vaak in het voetbal gaat, valt de goal dan aan de andere kant. Een corner van Gieten werd door HODO doelman Pol gemist en het was Hidde van de Weide die de bal tot goal promoveerde. HODO ging op jacht naar de gelijkmaker maar echt grote kansen kreeg de ploeg van trainer André Blom niet meer. In de 92e minuut kreeg HODO nog een corner, doelman Pol ging mee naar voren maar Gieten kon de bal wegwerken. Jorn Smit kon de bal niet goed verwerken waardoor het voor invaller Florian van de Heyde een koud kunstje was om de bal in het lege HODO doel te werken. Direct na de 1-3 floot de goed leidende scheidsrechter Alberts af voor het einde van de wedstrijd. Een geflatteerde nederlaag voor HODO, feit is echter wel dat de ploeg na 3 wedstrijden nog steeds puntloos is. Volgende week speelt HODO de uitwedstrijd tegen OVC uit Ommen, aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Peter Veld.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!