Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO ontvangt DKB

30 augustus 2021 19:30

SV HODO

Afgelopen zaterdag was het DKB dag op ’t Hoge Bos. Zowel het 1ste als het 2de als de dames moesten tegen DKB voetballen. DKB had rekening gehouden met een gezellige 3de helft door met alle teams op de fiets te komen. Om 17:00 werd er op 3 velden gefloten voor het begin van de wedstrijden. Na de wedstrijd was er tijd voor gezelligheid

HODO 1- DKB 1               1-2

Al in de 2de minuut is het Stefan Kikkert met een gevaarlijk schot. DKB doet in de 5de min wat terug, met een afstandsschot die net naast gaat. HODO komt niet in hun spel, DKB speelt veel de lange bal en wint de 2de bal. In de 23ste minuut is het DKB die een hoekschop mag nemen. Waar de spelers van HODO zich bezighouden met wat er in de 16 meter gebeurt, geeft DKB de bal aan de inlopende Erik Groen en die schiet de 0-1 binnen.

HODO blijft moeite vinden met het spelen van hun eigen spel. In de 30ste minuut is het Patrick timmerman die zijn kopbal op de lat ziet verdwijnen. Na deze kopbal begint HODO beter in zijn spel te komen. DKB komt er niet meer uit. Dit zorgt een aantal kleine kansen van HODO.

Na rust is het Patrick die in de 53ste minuut oog in oog met de keeper faalt en over schiet. 3min na deze kans is het nogmaals Patrick die alleen voor de keeper komt, deze keer weet hij het net te vinden. HODO blijft de 2de helft de betere partij. Zet vroeg druk. DKB komt er enkel uit door de lange bal, maar dit resulteert niet grote kansen. Het is DKB die in de 70ste minuut een penalty krijgt doordat Jorny Otten iemand naar de grond trok. Bernie Renker schiet vanaf de penaltystip keurig binnen 1-2. HODO gaat op zoek naar de 2-2 dit zorgt ervoor dat DKB meer ruimte krijgt en er af en toe gevaarlijk uit kan komen. In de laatste minuten is het Jorny Otten die de 2-2 op zijn schoen heeft. Hij wil met een bekeken schot de keeper passeren maar ziet zijn schot over het doel gaan. De scheidsrechter vindt het welletjes en fluit af.

HODO 2- DKB 2               3-3

HODO ging gelijk goed van start en zette DKB goed onder druk. Na 2 minuten scoorde Dean Zuidema de eerste goal op aangeven van Brian Snippe.

In de 8ste minuut is het DKB die met een snelle uitbraak de 1-1 op het scorebord zet.

Na deze goal bleef DKB goed druk zetten op de verdediging van HODO. Dit resulteerde in de 18de minuut in een goede voorzet waarbij de spits van DKB vrij kan inkoppen en de stand op 1-2 brengt.

In de 19de minuut volgt er een goede uitbraak van Donny Mol die met een goede voorzet Dean Zuidema bereikt, maar deze ziet helaas zijn kopbal op de lat uiteenspatten.

In de 38ste minuut is het DKB met een mooie aanval van de linkerkant waarbij de spits van DKB in stelling wordt gebracht. Dit resulteert in een schot die keeper Daniel Hoorn in eerste instantie nog weet te keren, maar ongelukkig voor de voeten van een speler van DKB valt, die deze ongenadig afmaakt 1-3.

Na rust begint HODO zorgvuldiger te voetballen. Dit resulteert in de 54de minuut in een goed uitgespeelde aanval over meerdere schijven waarbij Leroy Streutker in stelling wordt gebracht en de bal zorgvuldig in het net doet belanden; 2-3.

HODO blijft aanvallen in deze fase van de wedstijd en krijgt nog een goede kans, waarbij Donny Mol de bal vanaf de rechterkant de bal op het hoofd van Pascal Engels weet te krijgen die maar net naast kopt.

In de 67ste minuut dringt HODO het strafschopgebied van DKB binnen waarbij de verdediger de bal met de hand toucheert en de scheidsrechter een penalty toekent aan HODO. Hierbij eist Bram Folkers de bal op en rond de penalty koeltjes af 3-3.

Er volgen nog wat aanvallen over en weer waarbij DKB en HODO nog wel een goal hadden mogen maken, maar de eindstand bleef op 3-3 steken.

HODO dames- DKB Dames 11-1

Het was de 1ste keer voor de dames van DKB dat ze op een groot veld speelde. De dames van HODO hielden hier geen rekening mee en walsten over de dames van DKB heen. Het werd maar liefst 11-1. De 1ste 20 minuten creëerde de dames nog een aantal kleine kansjes. Ook DKB krijgt een 2tal kansjes. Na 26 min is het Lisa die raak schiet en de 1-0 op het scorebord zet. Samantha wordt naar 30 minuten weggestuurd door Jill. Samantha krult de bal netjes in de verre hoek. 2-0. Een schot van Vera die de keeper van DKB niet kan klemmen en komt tegen een verdediger van DKB aan en rolt het doel in. 3-0. DKB komt er probeert er af en toe uit te komen maar de verdediging van de dames staat goed. Na de rust is de wedstrijd wat in evenwicht. Beide teams krijgen kleine kansjes.

HODO probeert te voetballen van achteruit, DKB zet druk en verovert de bal, speelt het goed uit en maakt de 3-1. HODO laat het hier niet bij zitten, vanaf de aftrap is het Judith die Vera weg stuur, deze staat oog in oog met de keeper en schiet beheerst de 4-1 binnen. DKB komt er niet meer uit en probeert zoveel mogelijk tegen te houden. Jennie, overgekomen vanuit MB1 tekent voor de 6-1. Hierna heeft Judith de smaak te pakken en maakt in een paar minuten de 7-1 en de 8-1.

Samantha had al wat kansjes gemist voordat ze de 9-1 op het bord zet. Kort daarna zoekt Vera de combinatie op met Samantha en schiet de 10-1 binnen. Judith maakt het feestje compleet en schiet de 11-1 binnen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!