Column: Paars - s.v. HODO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Column: Paars

23 december 2020 17:45

R.D. Seinen

Nu de tweede Corona golf al weer een poosje actief is, is er bij HODO al lange tijd bar weinig te doen.
Misschien is voor veel mensen HODO zelfs wel een beetje van de radar verdwenen.

Vaak is een nieuwsbericht op Facebook of de site het enige wat je weer doet herinneren aan HODO. Het enige wat je op dat moment kan doen, is vanuit je luie stoel een bericht liken van een medespeler die jouw mist (eigenlijk het bier drinken in de kantine) of te reageren op het bericht dat er dit jaar een HODO kerstpakket te koop is.

 

Maar afgelopen zaterdag was er weer geroezemoes op het sportpark. Op anderhalve meter, met elkaar even lekker bijkletsen. Dit allemaal omdat de rollades voor de vele vrijwilligers moesten worden rondgebracht, de jaarlijkse kleine waardering voor alle actieve vrijwilligers binnen HODO. Met daarbij dit jaar ook een begeleidende brief. Niet met een uitnodiging voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Maar met het heugelijke nieuws dat de vacature van voorzitter na jaren eindelijk is ingevuld.

 

Nadat Wim Kleine deze functie 3 jaar geleden had neergelegd werd er tot nu toe niemand gevonden die de functie op dezelfde manier als Wim wilde bekleden

Het is nu een duo functie geworden met Mark Tuit, de grote sociale PvdA man en Henk-Jan Lip de financiële VVD man.

Gelijk denk ik dan aan een paars bestuur, een poldermodel, een overlegcultuur.

Wat volgens Wikipedia het consensusmodelheet, een model dat in de 14 de eeuw is ontstaan waarbij iedereen ongeacht stand of rang moet samenwerken om iets voor elkaar te krijgen.

 

Deze morgen werd dit in onze vereniging ook maar weer eens duidelijk. De families Poel en Knol die de hele dag druk waren met het maken van oliebollen en snert om de kerstpakketten te vullen. Of de vele rollades die we moesten bezorgen in Hollandscheveld en omgeving Hoogeveen voor iedere vrijwilliger

 

Samenwerken om iets voor elkaar te krijgen, mooier kan het eigenlijk niet!.

Misschien is dit wel een voorzitterschap die de clubcultuur volgt. Want voor de buitenwereld is het belangrijk dat HODO weer een gezicht heeft. Maar de ziel van HODO ligt toch echt in de vele vrijwilligers die ieder, op hun eigen manier, een steentje bijdragen aan de vereniging HODO.

 

Ik wens de beide heren in ieder geval veel succes met hun nieuwe functie.

337D581A-AB0F-44DF-B337-FA52C54DEB45.jpeg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!