Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO door naar kwartfinale ProtosWeering

29 december 2019 22:15

Stefan Poel

HODO heeft de tweede ronde van het Protos Weering Zaalvoetbal toernooi gehaald, door groepswinnaar te worden in sporthal “de Marke” in Hollandscheveld.

HODO - Protos
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Protos. Vooraf werd Protos als een lastige tegenstander ingeschat, vorig jaar hadden we namelijk in de 2e ronde van het toernooi van deze ploeg verloren. Dat onze HODO jongens in een jaar zijn gegroeid was terug te zien in deze wedstrijd. Met een goede discipline en samenspel kwamen we door een goede actie van Jorn Smit op de verdiende 1-0.
HODO hield de controle in de wedstrijd en Protos kwam er niet door heen. De tegenstander kwam tot weinig kansen. HODO kwam uiteindelijk op 2-0, een goede actie aan de zijkant van het veld door Dave Padding zorgde ervoor dat de bal pan klaar voor de voeten van Jeffrey van Veen  terecht kwam en deze schoof de bal beheerst binnen.

HODO – VCG
De 2e wedstrijd liet HODO een ander gezicht zien. Was HODO in de eerste wedstrijd de ploeg die de controle hield, in de 2e wedstrijd liep men binnen een aantal minuten tegen een tegentreffer aan 0-1.
Dit zorgde ervoor dat HODO “haastig” begon te voetballen. De bal werd niet rondgespeeld en veel spelers probeerden met een individuele actie de hechte verdediging van VCG te doorbreken.
VCG speelde gedisciplineerd en HODO kwam tot weinig kansen. De tijd begon te dringen voor HODO en gelukkig hadden we in deze wedstrijd de scheidsrechter aan onze zijde. Dave Padding, maakte in de laatste minuut aan de zijkant van het veld een actie, de tegenstander maakte een overtreding en de scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. Dave nam de penalty zelf waardoor vlak voor de zoemer de eindstand van 1-1 op het bord kwam te staan.
HODO-NKVV
De volgende wedstrijd die op het programma stond was NKVV. Na ruim een minuut is het Jorn Smit die de stand op 1-0 zet. Een kleine 5 minuten later is het wederom Smit die vanuit de rechterhoek schiet en de voorsprong verdubbeld. Hierna kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater en waren voor beide partijen kansen alleen werden deze niet omgezet tot doelpunten.
Na 25 minuten spelen was de eindstand dan ook 2-0 in het voordeel voor HODO
HODO - Hollandscheveld
De laatste wedstrijd van de avond was de derby van het dorp. De tribunes waren volgepakt om deze wedstrijd te kunnen aanschouwen. Kort na start van de wedstrijd is het Nicky Seinen die de stand op 1-0 zet voor HODO. Nog geen minuut later weet Jeroen Everts voor Hollandscheveld de stand op 1-1 te brengen. Het is Wesley Annen welke de stand voor HODO OP 2-1 zet maar weer kort daarna is het Everts die de stand weer in evenwicht brengt. Echter is het HODO die de derby wint door een geweldige opbouw van achteruit is het wederom Wesley die de stand op 3-2 brengt!
Met 3 overwinningen en één gelijkspel zijn de mannen in het zwart-wit overtuigend door naar de volgende ronde van Protos
De volgende ronde zal voor Hodo zijn in het Activum te Hoogeveen en zal hier de volgende tegenstanders treffen: MSC, Marienberg, Achilles 1894 en Noordscheschut. Het PWZ gaat komende donderdag weer verder om 18:00.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!