Facebook Toestaan Niet toestaan

Hodo wint overtuigend en pakt kampioenstitel 4e Klasse E.

26 mei 2019 20:15

Be Uiterwijk Winkel

s.v. Hodo speelde als koploper van de 4e Klasse E (zondag)haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 tegen DVC ’59 in Nieuw-Dordrecht. Met 2 punten voorsprong en duidelijk beter doelsaldo op concurrent s.v. Pesse begonnen de spelers van trainer André zondagmiddag aan deze kampioenswedstrijd. Hodo won in een sportieve wedstrijd met 0-6 overtuigend van DVC’59.

Na één jaar 4e klasse keert s.v. Hodo weer terug in de 3e klasse. Met 63 punten, een doelsaldo van 68 voor, 13 doelpunten tegen en in periode 2 en periode 3 duidelijk op nummer één, kunnen we spreken we van een terechte kampioen.  Alhoewel s.v. Pesse tot aan de laatste competitiewedstrijd toe een geduchte en tevens sterke concurrent was, eindigde s.v. Pesse uiteindelijk met 5 punten achter s.v. Hodo.

De wedstrijd stond onder de goed leidende, jongescheidsrechter de heer H. Aartsen uit Groningen.

Eerste helft:

DVC’59 stond voor aanvang van hun laatste wedstrijd op de 13e plaats, met 17 punten. Deze rangschikking noodzaakt DVC’59 dan ook tot nacompetitie.

Hodo begon met de nodige voorzichtigheid aan de deze wedstrijd. Na ongeveer 20 minuten spelen had Dave Padding een prima actie en schoot in de benedenhoek. Keeper Bert Tubben moest dan ook gestrekt naar de hoek en werkte de bal tot corner. Duidelijk was dat s.v. Hodo steeds meer het initiatief nam en de defensie van DVC’59 moest “alle zeilen bijzetten” om de nul-nul te behoudenEen goede voorzet van Jorn Smit werd ingekopt door Patrick Timmerman, met kort daarna een kopbal van Jorny Otten. Steeds stond keeper Bert Tubben op de goede plaats. Na een klein half uur spelen was het Patrick Timmerman, die Hodo aan de leiding bracht na een prima pass van Jeffrey van Veen(0-1). Steeds duidelijk werd dat Hodo de bovenliggende partij was en DVC ’59 steeds meer onder druk kwam te staan. In de slotfase van de eerste helft was het de prima spelende Dave Padding, die de twee nul maakte op aangeven van Jorn Smit. In de 44e min. was het Jorny Otten die goed inkopte en wel in de handen van de keeper. Toch was het dezelfde Jorny Otten, die op slag van rust koppend de 0-3 maakte.

Tweede helft:

Vanzelfsprekend werd in de rust belangstellend gekeken naar het verloop van de wedstrijd, s.v. Pesse tegen OVC ’21 uit Ommen.
s.v. Hodo pakte de 2e helft prima op en na amper 10 minuten was het Jeffrey van Veen, die Dave Padding op maat bediende. Dave Padding omspeelde de keeper en schoot de 0-4 binnen.

Een goed en overtuigend spelend s.v. Hodo kreeg steeds meer ruimte en kansen om de voorsprong uit te bouwen. Aan beide kanten werd er volop gewisseld. In de 65e min. was het verdediger Glenn Kikkert, die gebruik maakte van de geboden ruimte. Zijn inzet en doorzetten leverde de 0-5 score op, middels een schuiver in de benedenhoek.

Inmiddels zagen alle Hodo-aanhangers, dat de wedstrijd was gespeeld en het kampioenschap steeds dichterbij kwam. Vijf minuten voor het eindsignaal was het wederom Dave Padding, die de defensie van DVC’59 uitspeelde en een eindstand van 0-6 op het scorebord bracht. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter Aartsen barstte de feestvreugde los en het kampioenschap was een feit.