Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO wint matige wedstrijd tegen EHS’85

2 december 2018 19:15

Harold Zwiers

Op een regenachtige zondag startte om 14.00 de wedstrijd tussen EHS’85 en S.V. HODO.
HODO had bij het begin van de wedstrijd al een valse start. Vaste keeper Marcel Pol kon door een knieblessure die hij in de vorige wedstrijd had opgelopen niet starten, hij werd vervangen door Arno Offerman. HODO begon nog redelijk aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor HODO.

Eerst was het Jorny Otten die in vrije positie de bal op het doel kon koppen. Maar de keeper redde uitstekend. Daarna was het weer HODO, na het doorbreken van Marc ten Cate aan de linkerkant legde hij de bal breed op Patrick Timmerman die de bal teruglegde op Dave Padding die de bal wel tussen de palen schoot, de keeper van EHS’85 stond echter op de goede plaats . HODO hield in deze fase het overwicht en EHS’85 kon niet anders dan verdedigen. In de 27e minuut was de eerste echte grote kans voor HODO, de voorhoede van HODO zette goed druk en daardoor kon de keeper niets anders dan de bal in te leveren bij Dave Padding. Deze zocht de combinatie met Stefan Kikkert waarna hij de bal terug kreeg en de bal goed op doel schoot, helaas pareerde de keeper ook deze poging. HODO kwam door enkele schoten van Dave Padding en Stefan Kikkert steeds dichter bij een goal. Dit gebeurde dan ook in de 35e minuut. Na een goede solo van Ricardo Benjamins kwam de bal terecht bij Dave Padding die op doel schoot, de goed meegelopen Patrick Timmerman kon daarna de terugkomende bal redelijk makkelijk binnen tikken. HODO putte kracht uit deze goal want het begon daarna beter te voetballen zonder overigens grote kansen te creëren. Toch was het EHS’85 die totaal onverwachts en uit het niets de 1-1 liet aantekenen. Er kwam van achteruit een bal van EHS’85 voor de voeten van de linkerspits. Deze schoot de bal dusdanig hard voor het doel dat Jeffrey van Veen er niet meer voor weg kon komen en bij de eerste paal zijn eigen keeper verschalkte. Met 1-1 ging HODO de rust in, waarbij men gelet op het veldspel verder had uit moeten lopen.

HODO speelde de 2e helft een moeizame en slechte wedstrijd. EHS’85 ging ervoor in elk duel en daardoor kwam HODO nog wel eens in de problemen. Het was dan ook EHS’85 die tot de eerste kans kwam, gelukkig werd deze bal naast geschoten. De wedstrijd zakte steeds verder weg maar eindelijk gaf HODO weer een teken van leven. Goed doorgaan van Dave Padding aan de rechterkant zorgde ervoor dat de bal panklaar voor Patrick Timmerman  kwam te liggen, helaas werd ook dit schot door de keeper gepareerd. Uit deze mogelijkheid putte HODO wel moed. Even later kreeg HODO aan de linkerkant van het veld een vrije trap deze werd goed genomen door Jorn Smit en Jorny Otten kopte knap de 1-2 binnen.  Zo eindigde de wedstrijd in 1-2. Een matige wedstrijd maar door het gelijke spel van medekoplopers Pesse en Titan is HODO gestegen naar de 2e plaats met nog 1 punt achterstand op koploper Pesse.