Facebook Toestaan Niet toestaan

HODO wint met 4-0 in slechte wedstrijd

18 november 2018 19:45

Harold Zwiers

Wie na afloop van de wedstrijd HODO-KSC de einduitslag zou bekijken zou kunnen denken dat HODO een gemakkelijke middag zou hebben gehad tegen de ploeg uit Schoonoord. Het scorebord gaf na 90 minuten een 4-0 eindstand aan, deze score werd echter bereikt nadat KSC diep in de tweede helft met 10 man verder moest na een rode kaart voor KSC speler Sander Schuiling. HODO buitte de numerieke meerderheid goed uit en met enkele fraaie doelpunten werd de 4-0 eindstand bereikt.

HODO begon ook prima aan de wedstrijd, met goed voetbal en fraaie aanvallen werd het doel van KSC keeper Justin Venema gezocht, dit resulteerde in een aantal kansen en het was een wonder dat het na 5 minuten geen 2-0 was voor HODO. De voorsprong kwam er echter toch na 8 minuten, na een goede solo van Patrick Timmerman kwam de bal bij Stefan Kikkert terecht. Zijn schot vanaf de rand van het 16 meter gebied plofte achter KSC doelman Venema en dit betekende de 1-0 voor HODO. De HODO supporters gingen er eens goed voor zitten want de openingsfase beloofde veel goeds voor de rest van de middag. De toeschouwers kwamen echter bedrogen uit, HODO kon de uitstekende beginfase geen goed vervolg geven en de beste kansen in de eerste helft waren voor de gasten van KSC. Defensief bleef HODO kwetsbaar, er lag veel ruimte achter de HODO defensie en elke lange bal van KSC resulteerde in gevaar voor het doel van HODO doelman Marcel Pol. De spitsen van KSC hadden hun vizier deze middag niet op scherp staan, KSC aanvaller John Borsboom en collega spits Jurgen Huizing konden de goede kansen echter niet benutten. De grootste kans voor HODO was net voor rust een vrije schop van Stefan Kikkert die via keeper Venema en de paal net naast het doel belandde. HODO ging na rust op zoek naar treffer nummer twee, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van trainer André Blom echter niet. De Hollandschevelders kregen hulp van KSC speler Sander Schuiling die op een onnodige manier binnen 10 minuten met domme overtredingen 2 gele kaarten voorgeschoteld kreeg van de uitstekend leidende scheidsrechter Schoonderwoerd. Na de veldverwijzing van Schuiling was het in de 75e minuut Paul Baldé die profiteerde. De kopbal van Baldé verdween achter KSC keeper Venema en dit betekende de 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Invaller Boy Schonewille maakte met een prachtige treffer de 3-0 en net voor tijd scoorde Patrick Timmerman de 4-0. Een nuttige driepunter voor HODO, qua resultaat mag de ploeg tevreden zijn, qua veldspel zal het toch zeker beter moeten om een rol van betekenis te blijven spelen in de bovenste posities in de 4e klasse E.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!