Facebook Toestaan Niet toestaan

Koploper Dalfsen paar maten te groot voor HODO

12 april 2018 21:45

Harold Zwiers

Voor HODO stond er een midweekse wedstrijd op het programma. De jonge ploeg van trainer André Blom moest op bezoek bij koploper Dalfsen, een geduchte tegenstander waar HODO in de openingswedstrijd van het seizoen met 0-6 van verloor. Ook in deze editie wisten de Hollandschevelders geen potten te breken, Dalfsen liet zien dat het terecht aan kop gaat in de 3e klasse C en HODO kwam er eigenlijk niet aan te pas.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 5-0 eindstand op het scorebord. Door deze overwinning ligt Dalfsen stevig op koers richting het kampioenschap, aanstaande zondag staat de topper Dalfsen-Dalen op het programma en bij winst kan Dalfsen het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Voor HODO lijkt directe degradatie onafwendbaar. De eerste kans was nog wel voor HODO, Timon Smeding kwam goed door op links en wilde de bal over de Dalfsen goalie lepelen, maar de keeper kreeg er echter nog de hand tegenaan en verwerkte de kans tot een corner. Daarna was het Dalfsen wat de klok sloeg en via Jeroen Kamphuis werd het 1-0 voor de gastheren. Even later scoorde Daan v/d Vegt met een lage schuiver in de rechterhoek de 2-0. Dit bleef ook de ruststand,na rust was het in de 53e minuut Remco Hultink die na knullig balverlies van HODO vrije doorgang kreeg richting Marcel Pol en dit betekende de 3-0. Dezelfde Pol ging in de 69e minuut in de fout bij de doorgebroken Jeroen Kamphuis, rood was het gevolg en de toegekende strafschop werd benut door de ingevallen Sjoerd Klarenbeek. Gelegenheidskeeper Marc ten Cate had de keeperstaak van Pol overgenomen en hij was kansloos bij de 5-0, wederom een strafschop die benut werd door Sjoerd Klarenbeek.

HODO speelt a.s. zondag 15 april de thuiswedstrijd tegen Weerdinge, aanvang op sportpark het Hoge Bos is 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Julian Pol.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!